Haberler

Hamilton: Kariyerimi Rossi kadar başarılı bitirmek istiyorum




Lewis Hamilton, Formula 1 için kendine bir zaman limiti koyduğunu itiraf ettikten sonra, tıpkı Valentino Rossi gibi kariyerini zirvedeyken bitirmeyi umuyor.

Geçen hafta sonunda Rossi, Jerez’e ilk cepten başlama hakkını (pole position) ve zeferi teslim etti. Rossi, MotoGP’deki en eski ve deneyimli sürücü ama bu formunda herhangi bir düşüşe neden olmadı. 

Hamilton, İtalyan sürücünün kariyerinin son yıllarında da gücünden bir şey kaybetmemesine dikkat çekti ve kendisini de gelecek yıllarda aynı şekilde görmek istediğini söyledi.

Hamilton, geçen hafta sonundaki MotoGP organizasyonundan önce şu sözleri söyledi:  “Valentino yaşlı pilotlardan biri olma yolunda ama hala en tepede olacak yeteneğe sahip ve umarım ben de kariyerimin sonunda benzer bir durumda olabilirim.”

Daha Devam 

Hamilton henüz F1’de herhangi bir yorgunluk belirtisi göstermiyor ama yine de 2020’li yılların başlarında kariyerini bitireceğini düşünüyor.

Kendisine emekli olmayı düşünüyor musunuz diye sorulduğunda şu sözleri söyledi: “Evet, bu konuyu düşündüğümde şu anda 3 yıllık bir sözleşmem var. Bundan sonra umarım üç yada dört senelik bir sözleşme daha yapabilirim.”

Fakat, Hamilton emeklilik için doğru zamanı seçmenin ne kadar zor olduğunun farkında ve gelecekteki olası başarılarının zirvede kariyerini bırakmak için bir fırsat olmasından çok onu devam etmeye teşvik edeceğini söylüyor.

“Hepimiz açgözlüyüz ve her zaman daha fazlasını isteriz” Hamilton bu cümleyi dünya şampiyonu olup kariyerini bitirme fikri için söyledi. 

“Şampiyonayı kazanmışsınız ve kendinizi sağlıklı ve formda hissediyorsunuz. Ayrıca gelecek yılın da aynı şekilde iyi olacağını biliyorsunuz. Bu yüzden durmak ve bu başarıyı diğer bir kişiye vermek istemiyorsunuz. Bence bu oldukça zor bir şey ve beş yaşımdan beri sevdiğim bir şeyi bırakıp gidecek olgunluğun ve gücün henüz bende olmadığını biliyorum. Zaman herşeyi belirleyecek.”

Başka Rol Yok

Hamilton sürücülüğü bıraktığında, F1’de farklı bir rolde bulunmayacağını açıkça belirtti. Fakat başka bir kategoride yarışmaya geri dönebileceğini de kabul etti.

“Yarışmayı bıraktığımda bir sene sonra tekrar geri dönme isteği olabileceğini hayal edebiliyorum ve muhtemelen tekrar yarışmak isteyeceğim ama kim bilir? Bunun tamamen tersi de olabilir, tekrar yarışmak istemeyebilirim, bir anda ortadan kaybolabilirim.”

“Bence her atletin amacı oyunun en tepesinde olmak… ama bilmek zor.. bu kumar gibi, masayı ne zaman terk edeceğinizi bilmezsiniz.”

“Tepede olduğunuzda, daha yukarı ve sonra sadece bir sefer daha ve daha sonra aşağıya inersiniz ve ayrılırsınız, bu berbat. En tepedeyken ayrılmak fevkalade olurdu. Ama ne zaman buna fırsatınız olacağını bilemezsiniz. Ben tepedeyken şu anda durmak istemiyorum.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu