Haberler

Hayallerinizin otomobili Golf GTI




Volkswagen Golf GTI’ın tatlı olmaya elbette ihtiyacı yok. Ancak reklamlarının var. Çünkü bu otomobil, spor otomobile ekonomik sebeplerden ötürü gücü yetmeyenlere spor otomobilin performansını sunuyor.

Bu tarz araçlar, ivmelenme, son hız ve kullanılabilirlik gibi bileşenlere yoğunlaşırken bir yandan da olağanlıktan sıyrılmak için başka bir mücadele vermeleri gerekiyor. Evet, bu tarz otomobillerin tatlı otomobiller olması gerekiyor. Şeker değil belki ama tatlı.

Volkswagen markası, Golf GTI Clubsport R ile önden çekişli otomobiller arasında Nurburgring pist rekorunun yeni sahibi olsa da gerçek bir spor otomobil modelinin eksikliğini yaşıyor. Golf GTI, hot hatch modellerinin en ateşlisi, her anlamda en iyi olan model de olsa, bunlar bir otomobil tutkununun yeni otomobilini seçerken arayacağı özellikler değil. Golf GTI bir spor otomobil değil, çok iyi bir spor otomobil alternatifi.

210 beygir güce sahip 2.0 litre turbo beslemeli 4 silindirli motoru göz önüne alındığında oldukça iyi bir 0-100 km/s değerine sahip olan GTI, 100 km/s hıza 6.5 saniyede ulaşabiliyor. Sadece bu da değil; Golf GTI, 5 kişiye seyahat imkanı sağlarken aracın dış görünüşü ve çizgileri göz önüne alındığında harika bir bagaj bölmesi genişliğine sahip. Hayatına biraz adrenalin katmak isteyenler için her zaman opsiyondur Golf GTI, ancak asla hayalleri süsleyen bir otomobil değil.

İşte tam bu noktada Volkswagen, ABD’de yayınladığı bir reklam filmi ile bu düşünceye karşı çıkıyor. Hal böyle olunca, hayalleri süslemek noktasında reklam dünyasının en kötü cinaslarından biriyle karşı karşıya kalıyoruz. Reklam filminde Volkswagen Golf GTI cidden hayalleri süslüyor, bir GTI sahibinin rüyasında aracını görmesine şahit oluyoruz. Kahramanımız, köpeğiyle bir öğle uykusundayken horlama sesleri birden tanıdık bir sesi çağrıştırmaya başlıyor.

Bu ses, GTI’ın motor sesi elbette. Kahramanımız rüyasında sağa sola manevralar yaparken eş zamanlı olarak başını sağa sola çeviriyor. Ayağıyla gaza basış hareketini birebir uyguluyor. Fakat göze cidden güzel ve hatta tatlı görünen bu görüntüleri gölgeleyen bir unsur var. Reklam filmindeki av köpeği ve av köpeğinin oyunculuğu bütün sempatiyi üstüne topluyor. İşte bu da bebek veya hayvanların reklamlarda kullanılmasının en büyük sorununu gözler önüne seriyor; göz göre göre bütün ilgiyi kendilerine yönlendiriyorlar.

Buyrun bu ballandıra ballandıra anlattığımız reklam filmini aşağıda hep birlikte izleyelim:

https://www.youtube.com/watch?v=AVYhVDMZsrw&feature=youtu.be

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. ülkemizde otomobillerin hele ki 2000 cc üstünün çok pahalı olması nedeniyle bu sınıf araçlar spor otomobil muamelesi görüyor. el oğlu bu paralara ne arabalar alıyor yurt dışında. 151.200 TL şu anda fiyatı. 151.200 dolarınız ya da euronuz olduğunu bir düşünün?

  2. Reklam hoş güzel ama Amerikada VW’in Jetta ve Tiguanından başka modeli olduğunu bile bilmiyor insanlar.Hele Polo derseniz o nedir ki bakışları geliyor.2 litre nedir ya tepkisiyle aracı kovalıyacaklardır.Ancak hothatchden anlayan petrolheadler ilgilenir muhtemelen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu