Haberler

Honda, yeni motor tasarımının patentini aldı




Görünen o ki Honda, yeni motor teknolojilerinin peşinden koşuyor.

Japon patent ofisinde bulunan diyagramlarda görülen yeni veriler Honda’nın değişken piston boyu içeren motor tasarımları üzerinde çalıştığını bize gösteriyor. Silindir kapatma teknolojisi ile beraber çalışan sistemde Honda mühendisleri, motoru çok farklı dizaynlar kullanarak geliştirebilecek.

Teoride motor 4 silindirli normal bir ünite, fakat bazı durumlarda silindirler 15 farklı ölçüyle çalışabiliyor. Yanma durumuna göre yükseklikleri değişiyor. Bu tasarım, motorun çok yönlü olmasına olanak sağlayacak. Örnek vermek gerekirse 500 cc hacmindeki bir motor geleneksel 2.0 litrelik bir motora göre çok daha esnek bir yapıda olacak.

Bu alınan patent bize Honda’nın gelecekte hangi teknoloji ile ilgilenebileceğini gösteriyor. 2, 3 ve 4 silindirli motorlara odaklanacak olan şirket, büyük bir atılım peşinde olacak gibi görünüyor.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. jazz da kullandığı 1,3 motora küçük bir turbo ve gerekli düzenlemeleri yap civic e tak sat niye uğraşıyor ki 😀 sonra da 1,6 motorlarına da uygulayabilir…

  2. Vergisi en büyük cc hacmine göre uygulanır. Teknik çizimden mantığı anlaşılmıyor. Animasyon verilirse bakarız.

  3. vergisinin ne olacagi ortada motorun toplamda kac cc oldugu belli. Ama iki silindir motorlara merhaba dedirtecekler ben daha 3 silindirleri sevemezken…

  4. 2016 Civic’te 2002 civic’in motor parçalarını birebir kullanıyorlar, hala olmayan bir teknolojiden bahsediyoruz. Doğrusu şu Honda piyasadaki apaçilerin algısını iyi kontrol ediyor. Ne diyelim Hayırlı işler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu