Haberler

Honda’nın yeni seri üretim sistemi devrim niteliğinde




Honda’nın yeni üretim teknolojisi devrim niteliğinde

Honda Pranchinburi’de bulunan son açtığı fabrikasından görsel yayınladı.

Normalde bu tür bir şeyin haber olması pek mümkün değildir ancak Japon üretici son yaptığı hamleyle dikkatlerimizi çekmeyi başarıyor. ARC (Assembly Revolution Cell yani Devrimsel Montaj Hücresi) adı verilen sistem ile Honda, üretim verimini arttırmayı amaçlıyor. Henry Ford tarafından öncülük edilen ve Japon çözümleri ile geliştirilmiş geleneksel seri üretim sistemlerinin yerine Honda’nın fikri, üretim hattına montaj teknisyenlerini getiriyor.

Geleneksel üretim sistemlerinde robotların erişemediği noktalardaki parçaları oturtmak için insanlar çalışırken, Honda’nın geliştirdiği sistemde araç başına dörtlü takımlar halinde insanlar olacak ve üretim platformunun üzerinde giydikleri kıyafetler sayesinde rahatça hareket ederek otomobilin her noktasına erişebilecekler.

Honda’nın bu yeni sistemi ile üretilen ilk otomobil, 10. nesil Civic olacak ancak bu söz büyük ihtimalle sağdan direksiyonlu Asya- Pasifik ülkelerine ihraç edilen modeller için geçerli olacak.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu