İlk Sürüş

İlk Sürüş | Fiat Egea Hatchback





Tofaş’ın Bursa fabrikasında seri üretimine başlanan Fiat Egea projesinin ikinci modeli Fiat Egea Hatchback, mayıs ayı itibariyle otomobil severlerle buluştu. Türkiye’de hâlihazırda geliştirilen ve üretilen tek kompakt hatchback model unvanına sahip Fiat Egea Hatchback’in liste başlangıç fiyatı 53 bin 900 TL olarak belirlenirken, en üst versiyonu 77 bin 900 TL’den satılacak. İlk etapta 1.4 litre 95 HP ve 1.4 litre T-jet 120 HP benzinli,1.3 litre 95 HP Multijet dizel ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanan Fiat Egea Hatchback, öncelikle 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla satın alınabilecek. Fiat Egea’nın 6 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilen 110 HP gücündeki 1.6 litrelik E-Torq motorlu versiyonu ve 1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin çift kavrama otomatik şanzımanlı (DCT) versiyonu ise sonbaharda bayilerde yerini alacak.

Üç zengin donanım seçeneği!

Easy Plus, Urban Plus ve Lounge Plus adı verilen 3 donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulan Fiat Egea Hatchback, giriş versiyonundan itibaren kompakt hatchback sınıfı müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kadar zengin donanımıyla dikkat çekiyor. Modelin giriş seviyesi olan Easy Plus donanım paketinde; 6 havayastığı, krom kapı kolları, 16 inç jantlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radyo/MP3 çalar, Bluetooth bağlantısı, USB/AUX girişi, çok fonksiyonlu direksiyon, ABS, ESP, Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

Bir üst donanım paketi Urban Plus’ta ileri sürücü destek sistemleri standart olarak sunuluyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Çarpışma Riski Uyarı Sistemi ve Otomatik Acil Durum Freni özelliklerinden oluşan bu teknolojiler ile Egea Hatchback tüm rakiplerinden ayrışıyor. Tüm bunlara ek olarak LED gündüz sürüş farları, 16 inçlik alaşımlı jantlar, sis farları, otomatik klima, park sensörü ve 5 inç dokunmatik ekranlı UConnect sistemi özellikleri ile de daha fazla konfor beklentisi olanlara hitap ediyor.

Fiat Egea Hatchback’in en üst donanım paketi olan Lounge Plus ise kompakt hatchback kullanıcılarının beklentilerini bir adım daha ileri taşıyor. Bu donanım seviyesinde Urban Plus’a ek olarak 7 inçlik yüksek çözünürlüklü tablet ekran, 17 inçlik alaşımlı jantlar, far ve yağmur sensörleri ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor.

Bu donanım kombinasyonları sayesinde kompakt sınıf hatchback müşterisinin ihtiyacı olan her şeyi sağlayan Fiat Egea Hatchback, sedan karoserli kardeşi gibi yine ezber bozan bir anlayışla müşterilerinin karşısına çıkıyor.

Kompakt hatchback sınıfında büyük iddia!

Adını Ege Denizi’nden alan Fiat Egea Hatchback, Bodrum’da düzenlenen basın test sürüşü etkinliğiyle Türkiye’de ilk kez yollara çıktı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “Türkiye’deki kompakt hatchback rekabetine Fiat Egea Hatchback ile damga vuracağımıza inanıyoruz. Tofaş tarafından geliştirilen ve üretilen bu yeni modelimiz, hâlihazırda bu sınıfta Türkiye’de üretilen tek model olma özelliğini de taşıyor. Avrupa pazarları ile aynı anda satışa sunulan Fiat Egea Hatchback, özgün tasarımı, üstün teknolojik özellikleri, konforu, geniş iç hacmi, kullanışlılığı, sürüş dinamikleri ve kolay ulaşılabilir olması sayesinde tüm kompakt sınıf müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, bilhassa ileri sürücü destek sistemleri ile fark yaratacak” dedi.

Egea Projesi ile iki yıl aradan sonra kompakt hatchback sınıfa döndüklerini ve Fiat markası olarak büyük bir atılım içinde olduklarını belirten Aytaç, Sedan modelinin başarısından sonra, Egea Hatchback modelinin de devreye girmesiyle, Türkiye otomotiv pazarında liderliği hedeflediklerini söyledi.

Egea Hatchback’in ürün özelliklerini aktaran Fiat Otomobil Pazarlama Müdürü Berk Arı ise yeni modelin tasarımı, konforu ve sınıfının standartlarının ötesindeki teknolojisi ile hatchback kavramına yeni bir bakış acısı getirdiğine dikkat çekti. Arı, yeni modelin ailenin diğer üyesi gibi 5 yıl/100 bin kilometre garantili olarak müşterilerin beğenisine sunulduğunu belirtti.

Hayatı kolaylaştıran teknolojiler

Fiat Egea Hatchback, tüm FCA Grubu genelinde yeni nesil bilgi-eğlence sistemine sahip olan ilk model olarak ön plana çıkıyor. Bu sistem, tıpkı evdeki tabletlerimizde olduğu gibi yüksek tepki hızı, parmak hareketleri ile kaydırma, yakınlaşma ve uzaklaşma kolaylığına sahiptir. Akıllı telefonların ekranını tablet ekrana yansıtarak, belirli bazı uygulamaları, otomobilinizin ekranından kullanma imkanı sağlayan yeni sistem, Uconnect sisteminden aşina olunan Bluetooth bağlantısı, sesli komut, araç bilgi ve ayar ekranları ve de entegre navigasyon gibi unsurları da bünyesi altında barındırıyor. 7 inçlik tablet ekran ve yüksek çözünürlük ile kullanışlılığı artan geri görüş kamerası kadar hız sabitleme sistemi, park, far ve yağmur sensörleri Fiat Egea Hatchback’in sunduğu, gerçekten ihtiyaç duyulan ve hayatı kolaylaştıran kabin içindeki teknolojilerden bazıları olarak ön plana çıkıyor.

 Sınıfının ötesinde teknoloji ile gelen güvenlik!

Fiat Egea Hatchback’in sınıfında ilk kez ve tek olarak standart sunduğu ‘ileri sürücü destek sistemleri’ aracın ön tamponuna yerleştirilmiş bir radar sistemi sayesinde faaliyet gösteriyor. Radar, önde seyreden araç ile aradaki mesafe ve hız farkını sürekli olarak takip edip kontrol ünitesini besliyor. Bu bilgi, “Adaptif Hız Sabitleme”, “Çarpışma Riski Uyarı” ve “Otomatik Acil Durum Freni” sistemlerinin işlemesini sağlıyor.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

46 Yorum

  1. fahir beyin samimiyetsizliğini sevmeyen bi ben miyim? elentra’nın lansmanında da gayet samimiyetsiz bir duruşu vardı videoda.

  2. bence bu donanım seviyelerine göre fiyatlar gayet uygun. En dolusu 1.6 dizel 120liği 77bin. Gayet iyi

  3. Fiat bu otomobili geliştirirken oldukça gözünü karartmış. Orta donanımda bile çoğu arabada ya en yüksek donanımda ya da opsiyonla alabileceğimiz güvenlik özelliklerini standart sunuyor. Ekim ayında da çift kavramalı şanzımanları da gelecekmiş lounge plus’a. Çoğu c segmenti aracından çok daha ucuz ve çok daha dolu olacak. Türkiye’deki Fluance furyası bitecek gibi. En azından daha kaliteli bir arabaya binicez.

  4. Yalnız bu arabaya onca donanım koyup da anahtarsız giriş + çalıştırma ve elektrikli katlanır aynalar koymadılarsa fena küfredeceğim.

    1. Videoda kontağa takılı anahtarı görmemiz sayesinde anahtarsız giriş sistemi bulunmadığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bence önemli bir eksiklik.

  5. Euroncap ve IIHS testi olsa ne olur sanki? Neye bindiğimizi binmek bu kadar para verdikten sonra hakkımız.

    1. Bravo da kullanılan 1.6 120 lik multijet te değişken geometrili turbo vardı. Burda da vardır muhtemelen. T-jet ve 1.3 multijeti bilmiyorum ama.

  6. Genelde çevremde ve burada sezdigim ve lansman videosunda And’ da da gozlemledigim bir durum var. Böyle bu aracı hem hb hem sedani için c segmentine yakistiramama halen linea ve puntonun veliahti gibi b segmente ait görme eğilimi var. Fiat in bunu bir şekilde kırması gerek.

    Bence eksik yanları ve iyi yanlarıyla o bir c segment.

    Xenon sunalarmis iyiymiş

  7. Güzel video olmuş ilk sürüş için eline sağlık. Bu arada millet Fahir’i bayağı bi eleştirmiş (haklı olarak). Ne kadar kompleksli olduğunu bu videoda daha net gördüm, açıkcası sevmemekte haklıymışım. İnsan bi el sıkışır bişey yapar suratsız herif, kimse demesin Fahir daha objektif testler yapıyor bilmem ne diye ! Rolex muhabbetinden dolayı hala kuyruk acısı var belli ki, yarası olan gocunurmuş :)… Otopark.com’un eline su dökemez…..

  8. Bu arabanın dizel otomatiği 85.000 tl yi bulur. ee o zaman nasıl kelepir oluyor? soru işte bu.
    Türkiye de üretiliyor;güzel, C segmentinde (bazı arkadaşlar ve And da buna b demişti.) nispeten fiyat olarak uygun. ama kesin alınır mı? tercih meselesi 5 bin lira daha verip Avrupa da yılın arabası seçilen opel astra 1.6 dizel otomatik 136 bg masajlı koltuk v.s gibi ekstrem opsiyonlar hariç alabiliyorsan benim açımdan pek de mantıklı değil. dediğim gibi tercih meselesi. birde tamam bu lansman ama o çirkin vites topuzunun bile övülmesi gerçekten sırıtıyor.

      1. Teşekkürler Abi Kolay Gelsin. Kusura bakma bugün giremedim siteye ancak fırsat bulabildim ☺

  9. Çoğu kanal bu tek günlük lansmanı test olarak kanala koyuyor,otopark ise ilk sürüş.hakikaten farkınızı her alanda ortaya koyuyorsunuz.Fahir bey Doğan abinin i cockpitte yaptığı espriye çok takılmış galiba yarım ağız ve kısık sesle selam demesi yakıştıramadım.videonun arka planındaki ses girişteki müzikle aynı olsa daha iyi olurdu hatta sesi biraz daha kısık yapsanız çok güzel olurdu.on numara inceleme olmuş hiç kimse otopark gibi anlatamıyor hatta o kadar iyi anlatıyorsunuzki incelediğiniz çoğu arabayı alasım geliyor 🙂

  10. Fahir Talib’in tanıtımı bile adamı baymaya yetiyor. Sanki 40 yaş üstüne araba satmaya çalışır gibi.

    1. Tam manasıyla öyle değilde; yaptığı testlerde hep basma kalıp laflar kullanıyor ve bundan çekinmiyor. Daha açıklayıcı olmak gerekirse, normalde gazete bayiilerden yada büyük alışveriş merkezlerinden aldığımız şu 2-3 liralık dergilerin üslubu ile konuşuyor. Böyle test yaptıktan sonra yaptığı işin ne kıymeti var ki ? O zaman Fahir’i dinlemem gider o abuk subuk ucuz dergilerden alıp evimde okurum daha iyi. Testleri 4 dk civarında tuttuğu zamanki konuşmaları ile şimdi ki 10 küsur dk’lık testler arasındada yine fark yok. Yine aynı konuşma tarzı, yine aynı sıkıcılık, yine aynı gereksizlik devam ediyor. Ve dikkat edenler olmuştur belki; her testte ” ben bu arabayla 1 haftadır beraberim”(???) gibi laflar kullanıyor ve bu bana hiç inandırıcı gelmiyor. Ben her firmanın öyle 1 hafta boyunca arabayı Fahir’e emanet ettiğine inanmıyorum doğrusu. O kadar basın mensubu genel olarak aynı arabayı kullanıp test ediyorken niye 7 gün boyunca bir kişiye tahsis edilsin ? Sonuç olarak ne bana nede 40 yaş üzeri insanlara dahi hitap etmiyor !!!! Ben Otopark.com’dan sonra bu işi hakkı ile sadece otomobildünyam’da Eren Tekin’in yaptığını düşünüyorum. Fahir ilk 3’e bile giremez…

  11. Egea da neymiş??? Adı Ege olsa incileri mi dökülürdü? yurt dışında zaten farklı adla satılmıyor mu? Türkiye’ de de Ege olarak satılsaydı keşke.

    1. Haklısınız, Avrupa’da Tipo olarak satılacak Türkiye’de neredeyse tamamı geliştirilmiş bir otomobili burada Ege diye satmak çok daha iyi olurdu.

  12. Sedan kasayla çok ayrı bir araba olmuş donanım olarak.Ayrıca sedan egea’nın yılı dolmadan hb egea ile gelen yeni ön torpido, ilk egea müşterisini enayi yerine koymak gibi olmuş.Madem yeni ön torpidon hazır, neden ilk versiyon’dan itibaren sunmuyorsun.Bir acayip işler…

    1. Ben de ilk başta şaşırdım. Ancak Hb karoseri, sedandan ayırmak için de küçük değişiklikleri uygulamaları da iyi olmuş. Çünkü sedan olanı daha çok satılacağını Fiat bildiğinden birazcık daha ucuza kaçmış olabilir. Onda deri koltuk, adaptif hız sabitleyici gibi özellikler yok, farları bile merceksiz gelmekte. Ama hb karoserde xenon farları opsiyonel olsa da sunmalılardı. Halojenden gına geldi açıkçası.

      1. Haklısınız aynı sınıfın sedan-hatchback karşılaştırmasında hb ler donanım ve genel kalite algısı olarak hep bir adım önde oluyorlar. Corolla auiris, elantra i30, jetta golf vb. Hepsinde benzer durumlar söz konusu. Örnekleri arttırmak mümkün.

  13. Fiat’ı daha önce bu segmentte Bravo ve Stilo ile görmüştük. Egea hb tamamen sedan kardeşinden ayırarak değerlendirmek lazım. Egea hb segmentindeki en güzel tasarıma sahip. Egea hb Bravo ve Stilo ile aynı kaderi paylaşmaz. Egea hb sınıfındaki araçlara rakip değil ancak alternatif olabilir.

    1. Bravo ve Stilo iyi fakat ölü doğmuş modeller. Bravo ve Stilo önündeki Fiat logosu yüzünden kaybetti. Bravo ve Stilo’da Fiat logosu değilde VW/Audi logosu olsaydı aynı araç tutulur üstüne üstlük satış rekorları kırardı. Bravo da Stilo da değeri ve kıymeti bilinmeyen otomobiller. Stilo’nun da 2.eli yeni yeni tutulmaya başladı. Halkımızın Fiat’a olan önyargıları yüzünden Fiat’ın da Bravo ve Stilo’yu doğru pazarlayamamasından dolayı bu modeller ülkemizde tutulmadı

      1. Bizim halkımız ne anlar otomobilden markadan. Bizim halkımıza Fiat’ta Hyundai ne yapsalar yaranamaz. Fiat (Alfa Romeo, Ferrari, Maserati) sahibi. Fiat ve Hyundai’ye önyargılı yaklaşanlar zaten zerre gram otomobilden anlamayanlardır. Anlasalar zaten bu halde olmazlardı. Onların yüzünden zaten ülke olarak bu haldeyiz. Fiat’ı da Hyundai’ye sevselerde, sevmeselerde başarısına saygı duymak zorundalar. Tüm dünya Hyundai gerçeğini kabul etti onlar daha neyin kafasını yaşıyorlar

        1. Bizim halkımız sadece Fiat’a Hyundai’ye karşı değil hemen herşeye önyargıyla yaklaşır zaten. Halkımız yeni olan hiçbir şeyi beğenmez. Fiat’ta Hyundai de iyi markalar. Fiat Bravo’yu, Stilo’yu Freemont’u çıkarır “bu araba mı” derler Hyundai i30, Tucson, Santa Fe’yi çıkarır “taklit maklit” derler hiç alakası yok. Fiat’ta Hyundai’de bu halka ne yapsalar yaranamazlar ki zaten. Hyundai enayi mi araçlarına hiç güvenmese yeni Elantra’ya 7 diğer modellerine 5 yıl garanti verir mi?

  14. Halkımızın Fiat ve Hyundai hakkındaki önyargılarını kırmak çok zor ağzı olan konuşuyor. Böylede devam etsinler ki bizlerde uygun fiyata daha kaliteli araçlara binelim (Bravo, Stilo) gibi. Stilo 2001 yılında İtalya’da, en çok satılan otomobil olduğunu ve dünyanın en güzel otomobili seçildiğini yazmamışlar mı ki…
    2002 yılında en çok tercih edilen otomobil olduğu,
    yine aynı yılda Avrupa’da çevre dostu otomobil seçildiği?
    karalamak kolay, her yazılana aldanmamak lazım..

  15. Fiat markası asla kalitesiz değildir. Fiat işi bilmiyor, daha doğrusu Türkiye’de iş yapamıyor. TOFAŞ ve Koç grubuyla iş yapmaya devam ederlerse dahada adam olamayacak. Fiat’ın durumu malesef ülkemizde böyle. TOFAŞ ve Koç grubunda kaldığı sürece Fiat ülkemizde böyle gitmeye devam edecek. Fiat dedin mi herkes dalga geçer oysa Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Maserati, Lancia, Yamaha, İveco’nun Fiat’a ait olduğunu bilmezler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu