Featured

Infiniti Concept Vision GT




Infiniti Concept Vision GT, Kasım 2016’da satışa çıkacak olan Gran Turismo®-GT Sport’un lansmanında gerçek boyutlu modeliyle görücüye çıktı.

Dünyanın en popüler yarış simulasyonu olan Gran Turismo®, GT Sport adındaki yeni oyun serisi ile yeni efsaneler yaratmaya hazırlanıyor. 16 Kasım 2016’da satışına başlanacak oyun için Londra’da düzenlenen organizasyon, bugüne kadar tek bir yerde en fazla GT konsept aracın sergilendiği etkinlik oldu. Yüksek performansın gelecekte ne anlama gelebileceğini gözler önüne seren Infiniti Concept Vision GT de diğer gerçek boyutlu 7 konseptin yanında sergilendi. Otomobil, Polyphony Digital Inc. tarafından geliştirilen yarış oyunu olan ve dünya çapında 72 milyondan fazla kopya satan Gran Turismo®’nun yaratıcılarıyla yakın işbirliği yapılarak tasarlandı.

Infiniti Concept Vision GT, Kasım 2016’da piyasaya çıkacak GT-Sport oyununda yer alacak

Infiniti Concept Vision Gran Turismo, “Safkan bir GT otomobili tasarlamak” için yola çıkılan, Infiniti Tasarım Yarışması’nın bir projesi. Kazanan model, Infiniti’nin Pekin’deki Tasarım Ekibi tarafından ileri sürülen bir temadan doğdu. Tasarımıyla duyulara hitap eden, cesur formuyla dikkat çeken Infiniti Concept Vision Gran Turismo, Çin’deki ekibin iddialı bir tasarım dili oluşturma hayali ve yol otomobillerinin bir karışımını gözler önüne seriyor.

Infiniti Concept Vision Gran Turismo’nun tasarım geliştirme süreci, el çizimleriyle başladı, dijital ortamda devam etti ve ardından elle şekil verilerek daha da rafine hale getirildi. Son rotüşlar için dijital ortama geri dönüldü.

Infiniti Concept Vision Gran Turismo projesi, yalnızca bir tasarım çalışması olmaktan çok daha öteye gitti. Aerodinamik ve motor performansı gibi teknik özelliklerin kapsamlı şekilde incelenmesi ve hesaplanması da işin içine dahil oldu. Önde, aracın merkezine yakın uzunlamasına yerleşimli motor, arkadan itişli tranaxle altyapısı, kullanıcıları sürüş keyfiyle dolduran 45:55 ön-arka ağırlık dengesinin dağıtılmasını sağlıyor.

Aerodinamik alanında ise, aracın altındaki hava akış kontrolü, ön ve arka difüzörler ve eşsiz şekilli arka spoyler otomobilin, gövde tasarımından ödün vermeksizin yüksek performans göstermesini sağlıyor.

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Japon Mühendislik Harikası..Muhteşem, harika görünüyor. Seri üretime geçmesini temenni ediyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu