Haberler

İspanyol oyuncu Lexus LC 500 kokpitinde




Ocak ayında konsept olarak tanıtılan Lexus LF-LC modeli seri üretime geçmek için büyük bir hızla çalışıyor. Hatırlamayanlar için Ocak ayındaki haber burada. 2016 NAIAS Detroit fuarında tanıtıldıktan sonra reklam için büyük bir bütçe ayıran Lexus, şimdi de reklamında ünlü İspanyol oyuncu Mar Saura’yı Lexus LC 500’ün kokpitinde misafir etti.

Çekimler sonrası açıklama yapan Saura “Çekimler esnasında kendimi gerçek bir drag yarışçısı gibi hissettim. Mükemmel bir deneyimdi. Araç konusuna gelince, Lexus gerçekten havalı ve oldukça seksi araçlar tasarlıyor.” diye konuştu.

Ayrıca verilen bilgiye göre reklam çekiminde kullanılan aracın kaputunun altındaki 5.0 litrelik V8 motor, gücünü arka tekerlere aktarıyor. Bu motor 467 beygir güç ve 527 Nm tork değerine sahip. Ayrıca Lexus bu modelini sadece 10 ileri tam otomatik şanzıman ile satışa sunuyor. Daha önce de duyurulduğu üzere çift kavramalı otomatik şanzıman için çalışmalar başlatan Lexus, bu projeden vazgeçtiğini de açıklamış oldu. Zira LC-500 modelinde yakaladıkları vites geçiş hızının çift kavramayı aratmadığını iddia ediyorlar. Son olarak bu model 4,5 saniyelik bir 0-100 km/s hızlanma değerine sahip.

 

 

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu