Haberler

Jaguar’dan station wagon atağı




İngiltere’nin en önemli otomobil üreticilerinden Jaguar, Avrupalıların station wagon araç tercihlerini BMW, Mercedes ve Audi’den yana kullanmasından rahatsızlık duyuyor.

Bu rahatsızlığın sonucunda Jaguar’ın markalar arası rekabeti kızıştıran otomobillerinin bir de station wagon versiyonları ortaya çıkabilir.

Markanın tasarım direktörü Ian Callum konuyla alakalı “Bu pazar kitlesel olarak küçülüyor. Üzülerek söylüyorum ki kendimizi kanıtlamak için çok zor bir pazardayız.” yorumunda bulundu.

2015-jaguar-xfr-s-sportbrake-profile

Jaguar Land Rover satış ve pazarlama direktörü Andy Goss ise “SUV’ler tüm dünyada tercih ediliyor. Fakat station wagonlar Amerika ve Çin’de tercih edilmiyor. Bu iki pazar ise otomobil firmalarının en önemli pazarları.” yorumunda bulunarak neredeyse sadece Avrupa için böyle bir işe kalkışacaklarının sinyalini vermiş oldu.

Ayrıca Ian Callum’un Twitter’dan XE Sportbrake geleceğini doğrulamış fakat önde gelen otomobil dergilerinden biriyle yaptığı röportajda bunun bir karışıklık olduğunu Jaguar XE Sportbrake diye bir model olmayacağını sert bir dille belirtmişti.

İlerleyen günlerde Jaguar’ın neler yaptığını ve neler yapacağını göreceğiz. F-Pace modeli onlara yetecek mi yoksa yeni bir Sportbrake modeli ile pazarı karışıtıracak mı, bekleyip göreceğiz.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu