Haberler

Koltuğunu hak etmeyen 10 F1 pilotu




 

Carthrottle tarafından hazırlanan son 20 yılın en kötü 10 F1 pilotu listesini sizler için çevirdik-düzenledik.

1-Yuji Ide

1-Yuji Ide
Hatırlar mısınız bilmem, 2006 yılında Super Aguri takımı için sadece 4 yarışa çıkabilen Yuji, listenin en tepesinde yer alıyor. Takım arkadaşlarıyla da sıkıntılar içinde olduğu bilinen Yuji’nin kariyerindeki dönüm noktası ise 2006 San Marino Gp’de Christijan Albers ile yaptığı, daha doğrusu Albers’e yaptırdığı kazadır. Neyse ki Albers kazayı ciddi yaralar almadan atlattı ve FIA, Ide’nin lisasına el koydu.

2. Taki Inoue

Taki Inoue
Listenin 2. sırasında ise 1994-95 yıllarında Simtek&Footwork için yarışan Taki Inoue var. Sponsorların zorlamasıyla 1996 yılında takımdan atılan Inoue’nin kariyerinin unutulmaz anı ise yardım için gelen araca çarpışıdır heralde.

3. Gaston Mazzacane

Gaston Mazzacane
2000 yılında Minardi takımı için yarışan Gaston, kariyerindeki 0’larla ünlü. 19 yarışın 11’ini tamamlayan Gaston, sezon boyunca hiç puan almadı. 2000 ABD GP’deki pit stop kazası da kariyerindeki başarısızlıklara tuz biber oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=vLiIA4e3jSU

4. Luca Badoer

Luca Badoer
F1 kariyerine 1993 yılında BMS Scuderia Italia takımında başlayan Badoer, 1999 yılında Minardi takımına katılmış, 2000 yılında ise Ferrari takımının test sürücüsü olmuştur. 2009 yılında Felipe Massanın sıralama turlarında geçirdiği kazadan sonra yarışlara tekrar dönen Badoer, pit stopa girerken yaptığı kazayla hayal kırıklığına sebep oldu. F1 kariyeri boyunca bir başarıya imza atamayan Badoer, 2010 yılında emekliye ayrıldı.

5. Esteban Tuero

Esteban Tuero
Junior serisinde dikkat çekmeyi başaramasa da sponsorlarının sayesinde üst seviyeye çıkmayı başaran Tuero, 1998 yılında Minardi takımıyla anlaştı ve zamanının en genç 3. F1 sürücüsü oldu. Hiç şüphesiz F1 için hazır olmayan genç pilot, Japonya’da finalde geçirdiği ve boynundan yaralandığı kazanın ardından kariyerini bitirdi.

6. Ricardo Rosset

Ricardo Rosset
Ünlü F1 yorumcularının “yetersiz” olarak değerlendirdiği Rosset, akıllara 1998 Monaco Gp sıralama turlarındaki kazası ve %107’lik derecesiyle geliyor.

7. Sakon Yamamoto

Sakon YamamotoPerformansı kötü de olsa 2006 yılında Super Aguri, 2007’de Spyker ve 2010 yılında HRT takımlarında yarışan Yamamoto, F1 kariyerinde ilerleme kaydetmeyi başaramamış ve akıllara yine bir başka pit stop kazası ile gelmekte.

8. Narain Karthikeyan

Narain Karthikeyan
Hindistan’ın gururu Karthikeyan, F1’de 46 kez direksiyon başına geçti ve kariyerinin en büyük başarısı 2005 ABD GP’deki dördüncülüğü. Tabi hatırlatmakta fayda var, o yarışta Michelin kullanan pilotlar çekilmek zorunda kalmış ve yarışı 6 kişi tamamlamıştı.

9. Patrick Friesacher

Patrick Friesacher
F3000 sonuçları ümit verici olsa da Minardi pilotu Friesacher’in F1 kariyeri, 2005’in yarım sezonundan daha ileriye gidemeden sponsor baskıları sonucunda sonlandı.

10. Pastor Maldonado

Pastor Maldonado
Maldonado her ne kadar yetenekli olsa ve bir yarış kazanmayı başarsa bile sorumsuz sürüşü ve kazaya davet çıkaran hareketleriyle listeye girmeyi başarıyor. Monaca GP’de sarı bayrakta geçip kaza yaptığı ve bir görevliyi yaraladığı için ömür boyu ceza almayı da başarmıştır. Hatta Youtube’da Pastor Maldonado kazalarının “derlendiği” bir video dahi buldum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu