Haberler

Makyajlı Renault Clio, Paris’e hazırlanıyor




Renault, 2012 yılından bu yana satışta olan B sınıfı otomobili 4. nesil Clio‘yu makyajlamaya hazırlanıyor.

Otomobil piyasasının en hareketli pazarlarından biri olan süpermini segmentindeki rekabete ayak uydurmak isteyen Fransız üretici’nin, Türkiye’de ürettiği modelinin en azından ön yüzünü Megane IV ve Talisman‘a benzeteceği söyleniyor. Ancak görsellerdeki ön ve arka yüzleri kamuflajla kaplı test prototipine baktığımızda bahsi geçen güncel modellerin en önemli tasarım unsuru olarak sayabileceğimiz L şeklindeki gündüz farı uzantılarını göremiyoruz.

Bir makyaj operasyonundan bekleneceği üzere yan profilinde bir değişiklik bulunmayan 2017 Clio’nun arka tarafına baktığımızda, stop grubunun grafikleriyle biraz oynandığının ipuçları görünüyor. Ayrıca arka tamponun hatlarında da yenilikler seziliyor. Makyaj operasyonlarının standartlaşan yanlarından olan yeni renk ve jant seçenekleri de eminiz ki eklenecektir.

Makyajlı Clio’yu görüntüleyen casus fotoğrafçılar araca iç mekanı görüntüleyecek kadar yaklaşamasa da, söylentiler son nesil Megane’daki yeni bilgi/eğlence sisteminin Clio’nun kabininde kendine yer bulacağına işaret ediyor. Bazı dedikodular dijital gösterge panelinden söz etse de, uygun fiyatıyla öne çıkan Clio’da böyle bir donanımın kesin olarak geleceğini söylemek oldukça güç.

Motor seçeneklerine de değinmeden geçmeyelim. Renault’un Clio’ya güç veren üniteler hakkında ne tür yenilikler yapacağı bilinmiyor. Yeni motor seçenekleri göremesek bile daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu değerleri elde etmek için güncellenen güç üniteleri, makyaj operasyonuyla karşımıza çıkabilir.

2017 Renault Clio’nun hem hatchback hem de stationwagon gövde tipleriyle, Ekim ayında düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması ve yıl bitmeden satışa çıkması bekleniyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Umarım biraz daha captur a benzetirler onun kalitesine ulaştırırlar hatta umarım ondan öteye taşırlar.

  2. En azından parça parça da olsun yumuşak malzeme eklerler arabaya. Yalıtımının da elden geçmesi gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam müzik sistemi de zayıftı.

  3. Ön farlar biraz daha agresifleşiyor galiba ama iç mekan da kalite artışı yapılmazsa sınıfta kalır 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu