FeaturedHaberler

Makyajlı VW Amarok, yeni motor seçeneğiyle tanıtıldı




Volkswagen’in ticari araç departmanı, makyajlanan Amarok’u tanıttı. Yeni Amarok kozmetik yeniliklerin yanı sıra, yeni bir motor seçeneğine de sahip.

Öncelikle yeni motor seçeneğinden bahsedelim. Volkswagen, ilginç bir hamle ile 2016 Amarok’u 3.0 litrelik V6 turbodizel motoru ile donatmış. 163 HP (120 kW), 204 HP (150 kW) ve 224 HP’lik (165 kW) üç farklı versiyonu bulunan motorun en güçlü versiyonunun maksimum tork değeri, yalnızca 1,500 rpm gibi düşük bir seviyede 550 Nm (406 lb-ft). Bunlar makyaj öncesi Amarok’un 2.0 litrelik 4 silindirli biturbo motorunun 180 HP – 420 Nm’lik değerlerine kıyasla büyük bir ilerleme.

Alman üretici, 2016 Amarok’u geleneksel olarak arkadan itişli konfigürasyonla standart olarak sunacak. İsteyen kullanıcılar opsiyonel olarak manuel vitesle devreye alınabilen ön aksa sahip 4MOTION sistemini tercih edebilecekler. Bir diğer 4MOTION opsiyonu ise Torsen diferansiyel ve 8 ileri otomatik şanzıman ile birlikte sürekli dört tekerlekten çekiş sunacak.

2016-volkswagen-amarok-facelift (2)

Amarok’un şanzımanları üzerinde de mesai harcayan Volkswagen mühendisleri, son dişli oranlarında yaptıkları değişikliklerle hız/devir oranlarını daha ideal düzeylere çekerken yakıt tüketimini de düşürmüşler. Motor seçenekleri listesinin en üstünde yer alan 224 HP’lik 3.0 TDI V6 motor, 8 ileri otomatik şanzıman ile birlikte görev yaparken 100 km’de ortalama 7.6 litrelik karma tüketim değeriyle geri dönüyor. CO2 emisyonu ise 199 g/km.

Yeni Amarok, güçlü turbodizel motoru ve optimize edilen şanzımanlarının yanı sıra Avrupa’da Servotronic direksiyon sistemiyle standart olarak sunulacak. 224 HP’lik versiyonda, V6’nın yüksek gücünün ürettiği hızı tersine çevirmek için önde 17 inç, arkada ise 16 inç boyutundaki disk frenler görev yapacak.

Biraz da kozmetik yeniliklerden bahsedelim. Volkswagen’in yenilenen pick-up modeli, elden geçirilen ön tampon, 20 inçlik alaşım jantlar, bi-xenon ön farlar, LED gündüz aydınlatması, LED aydınlatmalı kapı eşikleri ve LED plaka aydınlatmasına sahip. Kabinin içine geçtiğimizde biraz daha binek araba benzeri bir atmosfer bizi karşılıyor. Daha ergonomik koltuklara yeniden tasarlanan konsol eşlik ediyor. Avrupa’da baz donanım olacak Aventura versiyonunda geri görüş kamerası ile birlikte park mesafesi kontrol sistemi standart olarak geliyor. Ayrıca tüm donanım seviyelerinde otomatik çarpışma sonrası frenleme sistemi standart olarak sunulacak.

Son olarak genellikle görevi dışında kullanılan modelin unutulmuş olabilecek kasasından bahsedelim. Volkswagen, opsiyon listesini farklı farklı kasa koruyucuları, hardtop tavanlar ve çeşitli kaplama seçenekleriyle doldurmuş. 4 kapılı Amarok’un maksimum yükleme kapasitesi 1 tonun biraz üzerinde kalmaya devam ediyor. Volkswagen, ilerleyen dönemlerde makyajlı Amarok’un 3.5 tona kadar çekme kapasitesine sahip özel versiyonlarını sunacağının ipucunu veriyor.

224 HP’lik V6’yı kaputunun altında barındıran makyajlı Volkswagen Amarok, Eylül ayının sonunda satışa çıkacak. Aynı motor seçeneğinin daha düşük güçlü versiyonları ilerleyen zamanlarda ürün ailesine eklenecek.

2016-volkswagen-amarok-facelift

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Başarı 2.0da 180 iken 3.0 da 220 beygir mi? Enteresan emisyondan sonra teknolojileri anca buna yetmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu