Haberler

Mercedes gümbür gümbür geliyor!




Mercedes, 2020’nin sonuna kadar 4 tane elektrikli model tanıtmak için elektrikli araç geliştirmeye yoğunlaşıyor. Devletin 4000 Euro’luk elektrikli araç indirimi Mercedes’i harekete geçirmiş görünüyor. Daha önce açıklanan yeni jenerasyon elektrikli B-Serisi (2016) ve hidrojenle çalışan GLC F-Cell (2017) dışında iki tane elektrikli sedan otomobil üretilecek.

Bu modeller, içten yanmalı motorlara sahip kardeşleriyle bazı parçaları paylaşacaklar. Öğrenilene göre Mercedes tasarımcıları bu otomobilleri diğerlerinden farklılaştırmak için çaba harcıyorlar.

Ar-Ge bölüm başkanı Thomas Weber, üretilecek iki sedanın, S-Serisi ve C-Serisi tabanlı olabileceğini ve SUV’ların GLA ve GLC bazlı olacağını söyledi. C, GLC ve S tabanlı üretilecek elektrikli otmobillerin, MRA platformunun geliştirilmiş ve eletrikli araçlar için uyarlanmış versiyonu MEA üzerinde yükseleceği düşünülüyor. GLA tabanlı elektrikli otomobilin ise yeni jenerasyon elektrikli B-Serisi’ne yakın olması bekleniyor.

Söylentiye göre Mercedes, 101 hp (75 kW) ile 536 hp (400 kW) arasında değişen güçlerde elektrikli motor ailesini geliştiriyor. Accumotive bu otomobillere 402 km (250 mil) menzil sunacak lityum-iyon bataryaları üretecek.

Daimler grubunun diğer üyesi Smart da, bu yılın sonraki aylarında yeni ForTwo ve ForFour’un elektrikli modellerini piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Mercedes’in -büyük ihtimalle- bu otomobillerin üretimini Sindelfingen, Rastatt ve Bremen fabrikalarında yapacağı ve Hamburg fabrikasında ise elektrikli otomobiller için diğer parçaları üreteceği söyleniyor.

Tesla’nın agresif büyümesi ve 2018’de satışa çıkacak olan Q6 elektrikli SUV, Mercedes’in elektrikli otomobillere yoğunlaşmasını tetiklemiş gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Elektrikli araçlar tamamen farklı olmalı yoksa fluence gibi hayal kırıklığı olur BMW gibi farklılarştırılması gerekiyor

    1. Öncelikle bir çok yerde okuduğumuz prototip olan pil teknolojisinin artık hayata geçilirilmesi gerekli. Fluance Z.E’nin satılamamasının en büyük sorunu oydu.

  2. öncelikle tamamı elektrikli mercedes B yıllardır halı hazırda avrupada satılıyor pilleri de tesla aynı zamanda teslanın control sistemini paylaşıyor eski kasa smartta da teslanın bataryaları vardı sadece türkiye ye gelir mi gelmez mi bilinmez , Türkiyeden alışık olmadığımız bir şekide Bmw ve Nissan ki ikiside hybrid ve elektrikli araçlar üretiyorlar açıklama yapmışlardı Tesladan öğreneceğimiz şeyler var diye açıklama yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu