Haberler

Mercedes yenilik peşinde!




Benzinli motorlarda partikül filtresi kullanan ilk otomobil üreticisi olmayı planlayan Mercedes, 2 yıldan uzun bir süredir S500 modelinde bu yeniliği test ettiğini ve olumlu sonuçlar aldığını belirtti. Bu olumlu sonuçlar neticesinde, yeni modellerinde de bu yeniliği kullanmayı düşünen Mercedes, henüz net olarak hangi modellerde kullanacağını belirtmese de yeni S modellerinde kullanılabileceğini tahmin ediyoruz.

Kısaca partikül filtresinden bahsedecek olursak, bu filtre dizel motor emisyonlarının doğaya daha dost bir hale gelmesi için tasarlanan, yakıtın yanması sonrası ortaya çıkan kurum ve zararlı gazları tutmak için tasarlanmış, egzoz sistemlerine entegre bir parçadır.

Partikül filtre yeniliğinin yanında Mercedes’in yeni motor teknolojileri için yaklaşık 3.3 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirtelim. Bu yatırım E 200d versiyonunda tanıtılan yeni dizel motorunun geliştirilmesi için kullanılmış. 4 silindirli bu motor sunduğu yakıt ekonomisinin yanında sahip olduğu 25 beygir fazlasına rağmen, yerine geçtiği modelden daha çevre dostu.

 

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kötü haber 🙁
    DPF filtreli bir dizel kullanıcısı olarak en canımı sıkan şey bu filtre.
    Ama sıkılaşan emisyon kurallarından dolayı alternatif çözümler çıkmazsa mecbur kalacaklar demek ki.
    O zaman, dizellerde de egzozun ucuna gaz maskesi takarlar artık 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu