Haberler

Mitsubishi Motors’un bir kısmı artık Nissan’ın!




Yakıt tüketim verilerinde hile yaptığını itiraf eden ve oldukça zor günler geçiren Japon otomotiv üreticisi Mitsubishi Motors, hisselerinin %34’lük kısmını bir başka Japon üretici olan Nissan’a sattı.

1991’den beri Japonya pazarı için ürettiği araçların yakıt verileri hakkında tüketicileri yanlış bilgilendirdiğini itiraf eden ve büyük bir skandala yol açan Mitsubishi’nin şirket değeri aradan geçen zamanda yaklaşık 3 milyar dolar eridi. Bir süredir Japon marka ile ilgilenen Nissan ise yaptığı açıklamada şirketin %34’lük kısmını 2.2 milyar dolara satın almak için tarafların anlaşma sağladığını duyurdu. Japonya yasalarına göre Nissan, şirketin üçte birine denk gelen hisse senedini satın aldığı için Mitsubishi Motors üzerinde doğrudan karar alma hakkına sahip olacak.

Mitsubishi’nin tüketiciler nezdinde olan güveni yaşanan sıkıntılardan dolayı ciddi anlamda zarar görmüştü. Nissan’ın yaptığı açıklamada her iki şirketin de Mitsubishi’nin zedelenen güvenini yeniden kazanması için çaba sarf edeceği kaydedildi. Bu arada Nissan’ın hisselerinin %43.4’lik kısmının Renault’a ait olduğunu da belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Toyota ve VW’nin ardından dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumuna geldiler Renault-Nissan grubu. Renault-Nissan grubu’nun bu başarısı bence asla tesadüf değil. Renault-Nissan grubu bu konuda çok iyi bir yolda. Özellikle Renault’un son yıllarda çıkardığı kaliteli, iyi otomobillerin bunda çok etkili olduğuna hiç şüphe yok. Alaskan, Kadjar, Kaptur, Escape, Scenic, Grand Scenic, Megane, Talisman gibi. Binek otoda Toyota ve VW’ne iyi bir alternatif olabilirler. Binek otoda atılım yapmaları Mitsubishi’nin yararına olur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu