Köşe Yazıları

Mobil oto ekspertiz




 

Merhaba arkadaşlar Topkapı yeni şubemizin kurulum ve açılışı sebebiyle uzun zaman oldu yazmıyordum ,ne yazayım diye düşünürken yeni bir sektörün doğuşunu sizlerle paylaşmak istedim.

Bir gün oturup düşünüyordum ki bunu çok sıkla yapmam ,yani genellikle aklıma geleni yapan birisiyim, bazen zararını bazende faydasını yaşarım ama zararını yaşadığım yanlar oldukça fazla . yararını gördüğüm ve hayata geçirdiğim işlerden birisinden bahsetmek istiyorum .

oto ekspertiz
otomobil ekspertiz

Mobil oto ekspertiz işine de birden karar verip başladık. Teknik olarak gerekli alt yapım vardı ,mesleki sektörüm dışında bir kaç tane girişimde bulunsamda hep sonuç fiyasko oldu ,kendi kendime dedim ki neden bildiğin bir işi yapmıyorsunda daldan dala atlıyosun Fatih ,çok kızmıştım kendime,ne işin var senin turizmle betonculukta .

oto ekspertiz
oto ekspertiz

İlk etapta sabit bir yer açmak için yeteri kadar sermayem yoktu çıkış yolu ararken  bu işi sabit yapıyorlar o zaman bende seyyar yaparım dedim , önce müşteriye nasıl ulaşmalıydım internet reklamcılığı öğrenmem gerekiyordu ,bunun için internet sitesine ihtiyacın var dediler web tasarım  kurslarına gittim ,bu yetmiyordu reklam konusunda hiç bir bilgim yoktu adwords ,seo diye bir şey var bunlar için birilerinden hizmet almalısın dediler .onlarında kurslarını bitirdim ,gerçi şu an başka firmalardan destek alıyorum fakat  hiç değilse dillerinden anlayabiliyordum ,internet sitesini açtık bir tane araç aldık içini donattık , faaliyete başladık istanbulun tüm ilçelerine mobil oto ekspertiz hizmeti vermeye başladık .müşteri müşteriyi çekti şu an gelen müşterilerin %60 ı daha önceden hizmet verdiğimiz kitlenin tavsiye ettiği kişiler .

mobil oto ekspertiz
mobil oto ekspertiz

 

Müşteri potansiyeli oldukça fazla bir sektör hele ki 3,5 milyon araç potansiyeli olan bir şehirde böyle bir hizmeti birileri vermeliydi ve sonuç olarak Otoekspertest olarak bu işi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz .

mobil oto ekspertiz
mobil oto ekspertiz

Şu ana kadar gittiğimiz müşteriler verilen hizmetten memnun kaldılar ve sıfır  firesiz yolumuza devam ediyoruz ,  alıcı kitlesinin bu işten haberleri var fakat satıcı kitlesi hep aynı tepkiyle karşılaştım ”Böyle bir hizmet var mı? ,iyiymiş bi kartınızı alabilirmiyim? ” İhtiyaç duyulan bir hizmet olması ve yeni bir hizmet sektörü bu şekilde doğmuş oldu .

 

HİÇBİR ŞEKİLDE İKİ TARAF ARASINDA Kİ TİCARETE KARIŞMIYORUZ ,İŞİMİZİ YAPIYORUZ ,RAPORUMUZU SUNUYORUZ .

Peki mobil oto ekspertiz hizmeti nasıl işler ,kimlere hitap ediyor hangi durumlarda bu hizmetten yararlanabiliriz ?

 

Antepte oturan ahmet bey istanbulda bir araç buldu çok uygun ve tam istediği gibi, iş yerinden izin aldı ,uçağa atladı istanbula geldi  baktiki araç ilanda gösterildiği gibi değil  ve evine geri döner yaptığı masraf ve zaman kaybına hayıflanırken birde ne görsün mobil oto ekspertiz denen bir hizmet var satıcı bilgilerini giriyorsunuz ,ücretini ödüyorsunuz araç hakkında ekspertiz raporu cebinize geliyor. boş yere zaman ve maddi kaybınız olmuyor veya elinizde liste var 3 araç arasında kararsız kaldınız Otoekspertest üç aracı ekspertiz yapıyor karar vermenize yardımcı oluyoruz diğer iki araç için  fiyatın yarısını alıyoruz .

Bu hizmet inatçı satıcaların ,iş yerinde izin alamıyorum ,aracımın sigortası bitti trafiğe çıkaramıyorum ,yakınımda ekspertiz firması yok diyenlerin yada bulduğum araç istanbul da ben antepte oturuyorum şimdi burdan kalkıp gidecem  araç umduğum gibi çıkmayacak geri döneceğim diyenler için ideal bir hizmettir   .

gm_volt_fuelcell_diagram

Mobil Oto Ekspertiz hizmet kapsamı nelerdir hangi kontrol ve test aşamaları gerçekleşir ?

Fren ve Süspansiyon Kontrolü

Araç altı kaldırılarak süspansiyon elamanları helezon ,yay,salıncak ve denge kol lastik burçları kontrolleri yapılır .

mobil oto ekspertiz
mobil oto ekspertiz

Araç Altı Kontrol

Araç altı motor,şanzıman  kısmı ,yağ kaçağı kontrolleri ,şase hasar kontrolleri yapılır .

mobil oto ekspertiz
mobil oto ekspertiz

Klima ve Kayış Kontrol

Görünen tüm kayışlar kontrol edilir, steteskop yardımıyla kasnak sesleri dinlenir, triger kayışı veya zincir tertibatı km durumuna göre müşteriye bilgi verilir .

Uzman Kontrolü

Her ne kadar makina ekipman kontrolleri ile bütün testler yapılsada usta gözüyle kontrol hepsinden önemlidir.

Hidrolik Aksam Kontrolleri

Araç hidrolik sistemi ile çalışan; fren,direksiyon,sistemleri yağ sızıntı ve ses kontrolü yapılır.Fren hidroliği km sinde değişmesi gerekir içinde su birikir kimyasal test sonucuna göre durum kontolü yapılır.

fren hidrolik test

Lastik  Kontrolü

Lastik diş kalınlığı ve ön lastiklerde rot ayarı bozukluğundan kaynaklanan orantısız aşınma kontrolü yapılır .

 

Şanzıman Kontrolü

Şanzıman kulakları boşluk kontrolü ,yağ sızıntı kontrolü yapılır .

Yol Testi

Motor performans durumu ,yabancı ses analizi ,vites geçişleri ,çukurlarda süspansiyon sistemi kontrolü yapılır.

Kaporta Hasar Kontrolü

Kaporta ,boya ,değişen ve lokal boya tespiti yapılır.

Car insurance expert, isolated on white background.
Car insurance expert, isolated on white background.

Sinyalizasyon Kontrol

Araç dışı inyalisazyon sistemi kontrolleri yapılır .

Araç Dış Ekspertiz

Araç dışı çalışan silecek ,fiskiye ,anten,bagaj ve kaput amortisöri durumu kontrolleri yapılır .

Akü Şarz Testi /Akü Ömrü

Akü test cihazları yardımıyla anlık şarz dinamo voltaj gerilimi ve akü durum kontrolü yapılır .akü kontrolünde yüzdesel olarak sonuç verilir.

Tramer Araç Geçmişi Sorgulama

5664 sorgulama dışında ,araç ağır hasar kaydı ,kaç kez el değişmiş ,plaka değişikliği yapılmışmı? gibi sonuçlarda hizmet kapsamına dahildir .

Yakıt Sistemi Kontrol

Dizel araçlarda yakıt hattı dahilinde yakıt deposundan başlayarak yakıt hattı borular ,yüksek ve alçak basınç hatları enjektör ve devamında geri dönüş hatlarında herhangi bir sızıntı varmı ? kontrolleri yapılır .Benzinli araçlarda ateşleme ve yakıt hattı kontrolleri yapılır .

OBD Beyin Test

Günümüz araçların neredeyse hepsi elektronik CAN hatlı  modüllerle donatılmıştır ,OBD sistemleri beyinleri motor şanzıman vb kısımlarda elektroniksel ve fonksiyonel bir aksalık olup olmadığı kontrol edilir .

 

mobil oto ekspertiz
mobil oto ekspertiz

Motor Ses Kontrol

Hasta bir motor mutlaka öksürür ,kulağımıza yabancı bir ses gelirse o tarafa yoğunlaşarak arıza tespiti yapılarak müşteriye durumun aciliyet noktalarını hem yazılı hemde sözlü olarak uyarısı yapılır .

 Mobil Oto Ekspertiz test sırasında önem sırası .

Araç ekspertiz kapsamında Yaptığımız kontrollerin bir kaç noktaları bizim için oldukça önemlidir ,bunların başında güvenlik gelir örnek olarak fren sistemi testlerimiz diğer kontrollerimizden daha hassas olarak yapılır ,diğer ikinci nokta müşteriye daha sonradan masraf çıkaracak noktalar yani cebinize etki edecek yerlerdir mesela enjektör durumu,ateşleme sistemi ,motor kulakları  durumu vb.  üçüncü nokta ise görsel noktalar;kaporta ve boya durumları kontrolleridir .

Mobil oto ekspertiz hizmetinde hangi test ve kontoller yapılamaz ?

Dyno test motor performans testi  ,fren testi ,süspansiyon testi ,yanal kayma testi (rot ayar kontrolü)

Yukardaki testler yapılmıyorsa eksik iş yapıyorsunuz dediğinizi duyar gibi oldum .hayır araç durumuna göre hareket ediliyor eğer araçta soru işareti oluşan bir yer tespit edersek daha kapsamlı kontrol için en yakın şubemize gitmesi gerekitiğini müşteriye yazılı olarak bildiriyoruz .

Oto Expertiz hizmet kapsamında 2.el alırken risk faktörü en aza iniyor böylelikle alacağınız araç hakkında bilgi sahibi olmuş oluyorsunuz .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Çok güzel bir fikir! Tebrik ediyor ve hayırlı işler diliyorum. Ustanın veya satıcının nazını çekmektense böyle bir hizmet sunulması ciddi anlamda iyi olmuş..

  2. böyle girişimleri desteklemek gerekiyor gerçekten ihtiyaç olan bir iş araca bakmaya biz gitsek dahi bilemeyeceğimiz şeyleri buluyorsunuz 🙂

  3. Helal olsun 10 numara bir girişim olmuş. Bir sorum var performanslı bir araba almaya karar verdik istediğimiz takdirde sıkıştırma oranını da ölçüyor musunuz araç başında?

      1. Kompresyon testi dediğimiz bir kontrol var bu kontrol orjinal obd cihazlarıyla yapılıyor örneğin BMW için icon ve Mercedes için SD connect test cihazları araca bağlanarak silindir yanma odası sıkıştırma kontrolü yapılabilir .aynı zamanda enjektör değerleri ,turbo basınç değerleri gibi parametrelerde okunabilir,fakat bu cihazlarla ölçülen değerler size sadece fikir verir kesin sonuç için mekanik kontrol hepsinden iyidir ,dizel araçlarda enjektörler ,benzinli araçlarda bujiler sökülmesiyle yerine basınç saatleri bağlanarak yapılan test tam doğru sonuç verir .

        http://otoekspertest.com/kompresyon-test-nasil-yapilir-

        Araç başında arıza tespit cihazlarıyla şıkıştırma testi yapılabilir .şayet o marka aracın orjinal cihazında komresyon testi fonksiyonu olursa yapılabilir ,mekanik kontrolde yapılabilir fakat bu test oldukça zahmetlidir .

        1. Aynen benim istediğim mekanik olan buji yerine takılanı diyorum. Birkaç videoda gördüm çok uzun süren bi işlem olmadığını varsayıyordum. Anladığım kadarıyla pek yanaşmasanızda yapıyorsunuz bu işi. Şimdi ben M3 alıcam araba Antalya’da motor ne durumda gitmeden bilmek isterim.

          1. Antalya kepez de şubemiz var ,ücretini ödediğiniz taktirde satıcı servise aracı getirir ,ekspertizi yapılır .rapor mail yoluyla size ulaşır .

  4. Hayırlı işler. İşini doğru yapanların para kazanması kadar güzel bir şey yoktur. Umarım hep bu şekilde devam edersiniz

  5. Şimdi gezen adam mı bundan çakma bu mu gezen adamdan çakma. yoksa ikisi de birbirinden habersiz mi girdi sektöre?

    1. Gezen adam sizin yerinize sevgilinize çiçek götürebiliyor ,bizim işimiz sadece ekspertiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu