Haberler

Nissan, kendi rekorunu kırdı




Japon otomobil devi Nissan, aralarında İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya’nın da bulunduğu önemli pazarlarda yakalamış olduğu ivmenin de katkısıyla 2015 mali yılını batı Avrupa pazarında rekor satış adedi ve pazar payı artışı ile kapattı. Türkiye’de ise 2014 mali yılına göre satışlarını yüzde 46 oranında artıran Nissan, yüzde 2,9 ile en yüksek pazar payına ulaştı.

Nissan, 2015 mali yılına ilişkin Avrupa finansal sonuçlarını açıkladı. Batı Avrupa pazarında 621 bin 910 adetlik satış gerçekleştiren Nissan, 2014 mali yılına göre yüzde 9,4’lük bir büyüme kaydederek 710 bin 321 adet araç satışına imza attı ve tüm zamanların en yüksek büyüme oranını kaydetti. Datsun ile birlikte 2015 mali yılında 737 bin 501 adet satış gerçekleştiren Nissan, Avrupa satış rekoru kırdı. Mart 2016’da 95 bin 720 adetlik bir satış başarısına imza atan Nissan, bu sonuçla 2009 yılından bu yana altı yıl üst üste istikrarlı bir şekilde pazar payını artırdı ve istikrarlı büyümesini sürdürdü. Ekim ayında faaliyetlerini bizzat yönetme kararı aldığı Türkiye pazarında da hızlı bir yükselişe geçen Nissan, 27 bin 916 adetlik satış ile bir önceki mali yıla oranla satışlarını yüzde 46 artırarak ülke tarihindeki en yüksek pazar payı olan yüzde 2,9 rakamına ulaştı.

2015 mali yılında satışlarını İspanya’da yüzde 19,3, Almanya’da yüzde 13,2, İtalya’da yüzde 8,8, İngiltere’de yüzde 4,2 ve Fransa yüzde 3,9 oranında artıran Nissan’ın Türkiye pazarı satışlarındaki artışı ise yüzde 46 gibi rekor bir oranda gerçekleşti.

Avrupa satışları yeni Navara ve daha uzun menzilli Leaf 30 kWh modellerinin lanse edilmesiyle ivme kazanan markanın amiral gemisi Qashqai, 2015 mali yılında 250 bin adedin üzerinde bir satış hacmine ulaştı. Tüketicilerine sunduğu yakıt verimliliğinin yanında Çevre Görüş Sistemi ve Güvenlik Kalkanı gibi gelişmiş teknolojileriyle öne çıkan Qashqai, Türkiye pazarında ise 17 bin 547’lik bir satış rakamı yakaladı.

Global elektrikli araç pazarlardaki liderliğini sürdüren Nissan Leaf, yeni bir rekor kırarak Avrupa’da 16 bin 916 adetlik satışa imza attı. Yeni teknolojileriyle otomotiv sektörüne yön vermeye devam eden Nissan, aynı zamanda otonom sürüş özelliğine sahip araçlarıyla da geleceğin mobilitesine öncülük ediyor.

Nissan Avrupa Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Guillaume Cartier ulaşılan rekor satış rakamları hakkında, “Müşterilerimize; daha fazla seçeneğin yanında heyecan uyandıran yeni ürünler sunmak gibi önemli bir taahhüdümüz var” dedi. Nissan olarak pazara yenilikçi çözümler getirdiklerinin altını çizen Cartier, “Bu yıl lanse edeceğimiz Micra gibi ürünlerle var olan kalıpların dışına çıkıyoruz. Ayrıca 2017 yılında Avrupa pazarında satışa sunacağımız ve otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım olan otomatik sürüş özelliğine sahip piloted drive Qashqai gibi ürünlerle de öncü olmaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

2015 mali yılında önemli artış gösteren pazarlar

İspanya’da son 10 yılın en yüksek satış adedine imza atan Nissan, yüzde 5 pazar payına sahip oldu. Nissan’ın %5,4 pazar payına sahip olduğu İngiltere pazarında Qashqai en çok satan 5’inci otomobil olurken, X-Trail satışlarını bir önceki yıla kıyasla yüzde 80 artırarak 10 bin 852 adede ulaştı. Leaf ise rekor kırarak 5 bin 106 adetlik satış başarısına imza attı. Japon otomobil devi, yüzde 3,5 pazar payına sahip olduğu İtalya’da ise Qashqai, Micra ve Juke modelleriyle ön plana çıkıyor. Almanya pazarına bakıldığında yüzde 2,2 pazar payı ile 2000 yılından bu yana en yüksek değere ulaşan Nissan, pazarın en hızlı büyüyen hafif ticari araç markası oldu. Türkiye’de ise ürün gamının amiral gemisi görevini sürdüren Qashqai 17 bin 547 adetlik satış adediyle bir önceki mali yıla göre yüzde 53’lük bir artış oranı yakaladı. Marka Türkiye’de 2015 yılı mali yılında 28 bine yakın satış gerçekleştirerek yüzde 2,9 ile tüm zamanların en yüksek pazar payına ulaştı.

Güçlü ürün gamı ve istikrarlı büyümenin sonucu olarak Nissan’ın Avrupa tesisleri her yıl yeni bir rekor kırmaya devam ediyor. Japon otomobil devi 2015 yılında Avrupa’da 615 bin araç üretirken, 2016 yılında 30’uncu yıl dönümünü kutlayan Nissan’ın İngiltere’deki Sunderland tesisi altı yıl üst üste 400 bin adedin üzerinde bir üretime imza attı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu