Haberler

Opel Astra’ya yeni BiTurbo motor geliyor




Opel yeni çift turbo beslemeli dizel motorunu açıkladı; 1.6 BiTurbo CDTI. Yeni motor düşük yakıt tüketimi ve yüksek performansı bir arada sunma konusunda oldukça iddialı.

Opel Astra herkes tarafından bilinen ve Avrupa’da da güzel satış sayılarına ulaşan bir model. Şimdiyse Alman şirket bu otomobili yeni 1.6 litrelik biturbo dizel motoruyla daha cazip hale getirmeye hazırlanıyor. Üretici; 160 beygir gücü üretebilen, 100 kilometrede 4.1 litre yakıt tüketen ve kilometrede 106-109 gram arasında CO2 emisyon değerine sahip bu motor ünitesinin müşteriler için mükemmel bir tercih olacağına emin.

opel-astra-16-biturbo (3)

Opel’den yapılan açıklamaya göre 1.6 BiTurbo CDTI motora sahip bir Astra Hatchback, durağan halden saatte 100 kilometrelik hıza 8.6 saniyede ulaşabilecek. Aynı zamanda otomobilin 80-120 km/h hızlanması 7.5 saniye sürecek ve maksimum hızı da 220 km/h olacak.

Günlük kullanım için daha önemli olan tork değerine gelecek olursak, yeni motor tam 350 Nm’lik bir tork değerine sahip ve bu torku sadece 1500 d/d’da üretmesi de Opel’in ne kadar iddialı olduğunu destekler nitelikte.

Dört silindirli, iki aşamalı turbo beslemeye sahip 1.6 BiTurbo motor, en azından şimdilik sadece 6-ileri manuel şanzımanla kullanıcılara sunulacak. Avrupa’da ‘yılın otomobili’ seçilen Astra’nın yeni motorla donatılmış hali Almanya’da 31,124 dolardan (27,310 €) satılacak. Yeni dizel motor sadece Astra Hatchback’te kullanılacak, ancak yakın zamanda Astra Sports Tourer modelinde de bu motorun kullanılması bekleniyor.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Dynamic donanımla bizim gençlerin yeni gözdesi olabilir ama Almanya’da bile 30 bin dolar, bizde uçar fiyatı o zaman, gelmez.

    1. Astranın almanya fiyatıyla türkiye fiyatı aşağı yukarı aynı eğer opel türkiye bi ayar çekmezse 90000 civarına gelmesi lazım 1.6 ve altı hacimde fiyatlar kurdan dolayı yüksek üstünde vergi+kurdan dolayı uçuyor

  2. Umarım bu motor buralara uygun sayılabilecek fiyatlarla gelir. Gelirse bunu 200+ hp lere çıkartırlar mı? Motor bu işleme dayanabilir mi? İşte bunlar hep soru işareti.

  3. Yıllardır milleti ciğersiz 1.3 cdti lara mahkum ettikten sonra bir anda bi turbo…
    Olmadı opel…

    1. :):) Aynen, 1.3 cdti kullanıcılarına özel SADAKAT İNDİRİMİ yapması lazım Opel’in 🙂

  4. İyi de bu motor zaten duyurulmamış mıydı? Ya da lansmanı yapıldı da Astra K’da piyasaya mı yeni sürüldü?

    Bu arada TR’ye büyük ihtimal gelmez. Belki siparişle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu