FeaturedHaberler

Pagani Huayra’nın buz üzerinde nefes kesen dansı




Gitmeyi bildiğin gibi durmayı da iyi bilmek gerekir. Bu görüşe sırtını yaslayan Pagani; 750 beygirden daha fazla güç üretebilen, 6.0 litrelik Mercedes-Benz V12 motoru bulunduran Huayra BC modeli için ciddi fren ihtiyaçlarını karşılamayı hedef bildi. İşte bu yüzden Bosch ve Pagani, iki haftayı aşan bir süre neticesinde İsveç’te prototip kilitlenme karşıtı fren sistemini, yani ABS’yi, karlı ve buzlu yollarda teste tabi tuttu. İtalyan spor otomobil üreticisi, Bosch’un kış test merkezi Arjeplog’da, elektronik stabilite programının ve çekiş kontrolü sistemlerinin en inceye kadar ayarlarını yaptı.

Testlere, ABS prototipinin işleri nasıl yola soktuğunu görmek için bir tarafı buzlu bir yol yüzeyinde başlanılmış. Sonrasında ise, Bosch tarafından geliştirilen ESP ve çekiş kontrol sistemlerini doğrulamak için Huayrra BC, donmuş göl üzerinde bulunun test kursunda birkaç tur attı.

Tüm gün boyunca aynı sürüş koşulları sağlamak amacıyla birkaç defa yol yüzeylerine su püskürten Bosch, özel ekipmanlarla tekerlekler ile yol yüzeyi arasındaki sürtünmeyi optimal düzeylere taşımak için buz alanını sürekli düzeltti. Toplanan bilgiler analiz ederek yazılımı ayarlamak için otomobile bağlanılmış bir dizüstü bilgisayar da bulunuyor.

Lafı daha fazla uzatmadan testler sırasında ortaya çıkan harika görüntülerle sizi baş başa bırakıyoruz.

 

 

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu