Haberler

Park sensörlerine yeni rakip: FenSens




Yeni bir araba aldınız diyelim. 3 kapılı spor bir araba. Arka görüşü kısıtlı. Fakat sizin için arka görüş çok önemli değil çünkü daha büyük jantları olması size başka bir şey düşündürtmüyor. Büyük jant opsiyonunu seçtiğiniz için park sensörü de ekleyemediniz. Varsın park sensörünüz olmasın. Dar yerlere park etmezsiniz olur biter ya da bütün valeler sizin olur. FenSens ile bu düşüncelere gerek kalmayacak.

Aracınızı satın aldınız. Evin önüne park ettikten sonra etrafında bir tur dönüp aracınızı bir güzel süzdünüz. Jantlarınız ne kadar da güzel görünüyor değil mi? Muhteşemler. Park sensörüne de gerek yok. Boşuna boşuna tamponunuz delinmemiş oldu. Buraya kadar herşey güzel. Olay buradan sonra başlıyor. Paralel park etmek için bir yere geldiniz. Dar bir yer. Ne kadar gereksiz bir stresiniz olacak farkında mısınız? Acaba değdi mi? Acaba sürttü mü?

Araç alırken elinizde seçenekleriniz mevcut. İsterseniz fabrika çıkışlı park mesafe sensörü ekleyebilirsiniz. Başka seçenek de, aldıktan sonra orijinal yada yan sanayi park sensörü taktırabilirsiniz. Ancak hepimiz ikinci seçeneğin ne anlama geldiğini biliyoruz. İşin ehli kimselerde yapılmaz ise çok kötü bir şekilde delinmiş bir tampon ve aracın rengiyle alakasız konulan siyah renk sensörler! İşin en kötü tarafı ise, bu işlemin geri dönüşü çok zor. Tamponunuzu eski haline döndürmek için çok emek sarfetmeniz gerekiyor.

Şimdi gelelim konumuza. Bazı zeki arkadaşlara teşekkür edebilirsiniz. Çünkü artık başka bir seçeneğiniz var: FenSens! Standart bir park sensörü gibi çalışıyor. Fakat aracınıza herhangi bir işlem gerekmiyor. Peki bu nasıl oluyor?

Çok basit. Öncelikle 100 dolarcık ödüyorsunuz. Bu şekilde FenSens lisansı alıyorsunuz. Ardından size bir FenSens plaka tutucu geliyor. Bunu aracınıza yerleştiriyorsunuz. Herhangi bir plakalık gibi yerleştirebilirsiniz. Plakalık işini bitirdikten sonra tek yapmanız gereken FenSens uygulamasını akıllı telefonunuza yüklemek.

Aracınızın önü veya arkası herhangi bir cisme 3 metre yaklaşırsa program otomatik olarak başlıyor. Eğer IOS cihazınız varsa anlık bildirim alabiliyorsunuz. Program, sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarmaya başlıyor. Sizde sanki bir park sensörünüz varmış gibi rahatça park edebiliyorsunuz. Olay bu kadar basit. Tamponunuz delinmedi. Paranızı janta ayırabildiniz.

 

 

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. 100$ ‘a ön-arka tamponları boyuyolar 😛 Artık çoğu arabada standart. Güzel ama gereksiz.

  2. 100tlye plakalığın oraya geri görüş kamerası takılıyor dolayısıyla pahalı bir çözüm olmuş bu

  3. Güzel ama pahalı ayrıca bizim memlekette sökerler o plakalığı 🙂 sabaha bakarsın ki ne sens kalmış ne de fens 🙂 “kardeş bi bakar mısın arkama” demeye devam 🙂

  4. abi yabancı sitedeki viral reklamı gerçek habermiş gibi girdiğinizi hissettim ama hayırlısı 😀

  5. pkalalığı taktığımızda sadece orta kısmının park edilecek yere olan uzaklığını ölçebilir. park ederken tampon köşelerini görmeyecekse pek bi anlamı olacağını düşünmüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu