Haberler

Petrol fiyatlarının Formula 1 üzerindeki etkisi




Formula 1, can damarı olan Avrupa’dan uzaklaşarak petrol piyasalarının canlı olduğu doğu ve batı ülkelerine bağımlı hale geliyor. 2016 yılında Formula 1’de yer alan 21 ülkenin 6’sını bu ülkeler (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Brezilya, Malezya ve Rusya) oluşturuyor. Bu ülkeler dışında Avrupa’da ise Belçika ve Macaristan pistlerinin petrol şirketleri ile sponsorlukları bulunuyor.

Sürücüler de bu durumdan etkilenerek petrol şirketlerinin çatısı altında hareket etmek zorunda kalıyor. Pastor Maldonado Formula 1 kariyerine Venezuella’daki ekonomik kriz yüzünden ara vermek zorunda kaldı. Endonezyalı Rio Heryanto ise Pertamina adındaki petrol şirketi sponsorluğunda yarışıyor. Heryanto, petrol fiyatlarından dolayı şu anda sponsorluğunun devam etmesi için kamuoyuna çağrı yaparak devletten finansal destek bekliyor.

Finansal sorunlar yaşayan Azerbaycan da Uluslararası Para Fonu’yla görüşmelerini sürdürerek mali destek aramaya devam ediyor. Hükemetten gelen açıklamaya göre bu krize ragmen Azerbaycan, Grand Prix 2016’da yer almaya devam edecek.

Shell ise petrol fiyatlarından etkilenmesine rağmen Ferrari takımıyla olan 65 yıllık işbirliklerinin süreceğini vurguladı. Var olan medya değeri ve Shell ürünlerini test etme fırsatı açısından Formula 1 yarışlarının önemini de belirtti.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu