Haberler

PSA’nın yeni kamyoneti Toyota Hilux temelli olacak




Bir PSA Peugeot Citroën yetkilisi, şirketin piyasaya süreceği yeni pick-up modelinin Toyota Hilux temelli olacağını açıkladı.

PSA, geçtiğimiz aylarda agresif sayılabilecek “Push to Pass” stratejisini duyurmuştu. Fransız üreticinin 2016-2021 yılları arasındaki büyüme hedefinin temelini oluşturacak strateji, 26 binek otomobil ve 8 hafif ticari modelden oluşan bir ürün gamı anlamına geliyor. Alternatif güç kaynaklarını kullanan modeller de bu stratejinin bir parçası. Fransız üretici 2021 yılının sonuna kadar en az 7 plug-in hibrit ve 4 %100 elektrikli otomobil duyurmayı hedefliyor. “Her yıl, her marka, her bölge için bir yeni otomobil” sloganını benimseyen strateji, PSA’nın üç markası Peugeot, Citroën ve DS arasındaki farkları kesin çizgilerle belirleyecek.

“Push to Pass” stratejisinde önemli yer tutan hafif ticarilerden birisi de haberimizin konusu pick-up modeli olacak. Görünüşe göre markanın yeni büyüme planının duyurulduğu günden bu yana etrafta dolaşan, PSA’nın yeni pick-up modeli için Toyota ile ortaklık kuracağı dedikoduları doğruymuş. Peugeot ve Citroën, önceden de çeşitli modellerinde ortaklık kurduğu Japon dostu Toyota’nın başarısıyla kendini kanıtlayan pick-up modeli Hilux’un altyapısını kullanarak bu riskli segmente girişini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan yeni modelin Peugeot ya da Citroën logolarından hangisini barındıracağı ya da ne zaman ve nerelerde satışa çıkacağı henüz bilinmiyor.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. aşkı memnu oldu araç piyasası. toyota pejoya verir. pejo mitsubishiye verir. mitsubishi fiata verir. nissan renoya verir. ortam bozuldu valla:):) safkan araçlar azaldı.

    1. Bu yüzden HONDA 🙂 Acura haricinde pek kimseyle iş birliği yapmıyor. Zaten Acura da premium markası.

      1. Yani??
        Toyotanin da lexus, so what!?!

        O isbirlikleri sayesinde markalar daha iyi araclar cikariyorlar, Toyota Hybrid araclarindaki teknojik destegi Tesla dan aliyor, Bmw de Toyota ile calisiyor. Bu simdi Bmw yada Toyota kotu demek mi oluyor?

        Dunya artik oyle arabaya kadar gitmene gerek yok, giydigin markali donu bile adam baskasindan alip markasini basiyor, kullandigin telefonundan beyaz esyana kadar..

        Not: Bu arada Honda ile GM’ ide birlikte gormusler, iliskilerini daha farkli bir boyuta tasimayi umuyormus Safkan Honda:)

        http://gmauthority.com/blog/2015/10/honda-looking-to-expand-collaboration-with-general-motors/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu