Haberler

Red Bull’da Kvyat/Verstappen takası kesinleşti




Formula 1’de gelecek hafta koşulacak İspanya GP öncesi şok bir son dakika haberi kulisleri karıştırdı. Toro Rosso’nun genç pilotu Max Verstappen ile Red Bull Racing pilotu Daniil Kvyat, İspanya GP’sinden itibaren yer değiştirecekler.

Pazar günü gerçekleşen Rusya GP’sinde Red Bull pilotu Kvyat, starttan sonra 2 kez Ferrari’den Sebastian Vettel’e arkadan temas etmiş ve Alman pilotun yarış dışı kalmasına sebep olmuştu. Ayrıca bu temaslar esnasında Vettel de Kvyat’ın takım arkadaşı Daniel Ricciardo’ya temas etmiş ve Ricciardo’nun aracına hasar vermişti. Yarıştan sonra hem Vettel, hem de Ricciardo eleştiri oklarını Kvyat’a yönlendirse de Rus pilot kendisini savunmuştu.

Avusturya merkezli takımdan bugün yapılan açıklamaya göre eleştirilerin hedefindeki Daniil Kvyat, İspanya GP’den itibaren Red Bull destekli Toro Rosso takımında yarışacak. Toro Rosso takımının gelecek vaat eden genç pilotu Max Verstappen ise artık Red Bull takımında koltuk sahibi olacak.

Red Bull Racing patronu Christian Horner yaptığı açıklamada, “Dört sürücümüz ile de uzun süreli anlaşmalarımız var ve bu anlaşmalar esnek. Toro Rosso’da etkileyici bir performans gösteren Max’in Red Bull’da yarışmasından dolayı çok heyecanlıyız. Daniil’e ise orada kendini yeniden gösterme ve form kazanma şansı sunduk. Umarım her şey istediğimiz gibi gider.” ifadelerine yer verdi.

2016 Formula 1 Sürücüler Şampiyonası’nda Verstappen 13 puanla 10., Kvyat ise 21 puanla 8. sırada bulunuyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu