FeaturedHaberler

Renault Sport bir canavar yarattı




Bu aracı otomobil severler ilk kez geçen hafta gördü; resmi görselleri yanlışlıkla internete düşmüştü! Fotoğrafları gören çoğu kişi bu aracın 1.6 litrelik 250 beygir gücündeki versiyonu olabileceğini düşündü. Ancak herkes yanıldı. Çünkü araçta Megane RS Trophy’den tanıdığımız 2.0 litrelik motor, 275 beygir güç üretiyor. Aynı zamanda 6 ileri manuel bir şanzımana sahip.

Motorun sağladığı 275 beygir ve 360 Nm tork değerleri bu aracı bir cep roketine dönüştürmeye yetiyor. Aracı standart bir Clio RS ile kıyaslarsak 60 mm daha geniş olduğunu görebiliyoruz. Soğutma sistemi de Megane RS’ten alınma.

Renault, bu 275’lik süper miniye 19 inç ebadında jant takmış ve otomobil kendine has LED farlara sahip. İşin en ilginç tarafı ise, mühendisler yüksek torkla başa çıkmak için araca bazı ekipmanlar eklemişler fakat bunların hepsi Megane’dan alınma değil; Kangoo ve Espace modellerinden alınan parçalar bile mevcut!

Aracın resmi olarak ilk tanıtımı Monaco Grand Prix’sinin antrenman turları sırasında gerçekleştirildi. Otomobil Renault Sport’un geleneksel sarı siyah kombinasyonu ile bizleri karşıladı.

Aracın tam ismi Clio RS 16. Bu isim Renault’un Formula 1 aracından esinlenilerek koyulmuş. Şirket bu araç ile 23-26 Haziran arasında gerçekleştirilecek Goodwood Hız Festivali’ne de katılmayı planlıyor.

Araç, Renault Sport’un 40. yılı anısına ve aynı zamanda Renault’un fabrika takımı olarak Formula 1’e dönmesini kutlamak için tasarlanmış. Geliştirilme süreci 5 ayda tamamlanmış. Ancak aracın aynı zamanda bir hedefi daha var: Nurburgring rekorunu Golf GTI Clubsport S’ten almak. Belki alır belki almaz orası belli değil ama şunu unutmamak gerekiyor; Golf seri üretim bir araç, bu Clio ise bir konsept.

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu