Haberler

SEAT Leon Eurocup 2016




Motorsporlarının tek marka kupaları arasında öne çıkan şampiyonası SEAT Leon Eurocup, Estoril’de düzenlenen ilk etap yarışıyla başladı. Şampiyonanın ilk birincisi Norveçli pilot Stian Paulsen oldu. Toplam 7 etap üzerinden gerçekleşecek şampiyonanın bir sonraki durağı, 14-15 Mayıs’ta İngiltere’nın Silverstone pisti olacak.

SEAT Sport tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen SEAT Leon Eurocup 2016, Portekiz’in Estoril pistinde start aldı. Üst düzey rekabet ve heyecanıyla motorsporları tutkunlarının ilgisini çeken SEAT Leon Eurocup 2016’da, İtalya’nın ünlü virajlarına sahip Mugello pisti, Monza yerine takvime eklendi.

Estoril’de start alan şampiyona süresince toplam 7 pist ziyaret edilecek. Estoril (Portekiz), Paul Ricard (Fransa), Silverstone (İngiltere), Red Bull Ring (Avusturya), Nürburgring (Almanya), Mugello (İtalya) ve Circuit de Barcelona-Catalunya’ya (İspanya) yapılacak yarışlarda, 10 ülkeden 15 katılımcı, Leon Cup Racer’ın direksiyonunda SEAT Leon Eurocup şampiyonluğu için mücadele edecekler.

Estoril’deki startta gülen Paulsen oldu

50 yıla yakın bir motorsporları tarihine sahip olan Estoril’de düzenlenen ilk yarışta, pilotlar 4,18 km asfalt pistte iki etap mücadele ettiler. 15’er turun atıldığı etaplarda, ilk gün etabında İspanyol Mikel Azcona (PCR Sport), Stian Paulsen’in (Stian Paulsen Racing) yedi buçuk saniye önünde zafere ulaştı. İkinci gün etabında ise damalı bayrağı ilk gören pilot Stian Paulsen oldu. Norveçli’nin ardından Lucile Cypriano (JSB Competition) ve Mauricio Hernández (PCR Sport) gelerek ikinci ve üçüncü oldular.

Portekiz’deki ilk yarışın ardından Norveçli pilot 44 puanla SEAT Leon Eurocup’ın liderlik koltuğuna oturdu. Onun ardından gelen Mikel Azcona (PCR Sport) 40 puanla, Lucile Cypriano (JSB Competition) ise 24 puanla sırasıyla ikinci ve üçüncü konumda yarışı bitirdiler.

Yeni Leon Cup Racer’lar

SEAT Leon Eurocup 2016’da, Şubat ayında Terrama pistinde tanıtılan yeni Cup Racer araçlar kullanılıyor. Cup Racer sürücülere, sıkı ve yakın mücadelelerde en iyi performansı sunmak için tasarlanmış. Yeni aerodinamik pakete sahip araçların güç çıkışları aynı: 330 HP. Yeni soğutma sistemi, yenilenmiş egzoz tasarımı ve yeni ayarlanabilir süspansiyona sahip olan önden çekişli bu otomobiller, 2.0 litrelik turbo şarjlı motorlara ve 6-ileri vitesli DSG şanzımana sahip.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu