Haberler

Skoda, 7 koltuklu SUV modeli için Kodiaq ismini doğruladı




Aylar süren tartışmanın ardından Skoda, yeni SUV modelinin isminin “Kodiaq” olacağını resmen açıkladı.

Skoda, yepyeni modelinin hacmini ve gücünü yansıtması amacıyla Alaska yakınlarındaki adalarda yaşayan bir ayı çeşidi olan “Kodiak”tan ilham alarak “Kodiaq” ismini seçmiş. Çek Cumhuriyeti’nden gelen yeni SUV, Volkswagen Tiguan ve SEAT Ateca ile yakından bağlantılı olacak. Ancak geleneksel hale geldiği şekliyle Skoda’nın modeli VAG kardeşlerininkinden daha büyük olacak. Rakamlarla konuşmak gerekirse Kodiaq, 4.7 metrelik uzunluğuyla 4.49 metre uzunluğundaki Tiguan’ı ve 4.36 metre uzunluğundaki Ateca’yı gerisinde bırakacak.

Skoda’nın Kvasiny tesisinde üretilecek SEAT Ateca, yalnızca 5 koltuklu konfigürasyonla piyasaya çıkacakken, Kodiaq, diğer kardeşi Tiguan’da olduğu gibi 7 koltuklu konfigürasyonla tercih edilebilecek. Kodiaq, 3 model arasındaki en geniş iç mekan hacmini sunacak model olmasının yanı sıra, yüksek ihtimalle bagaj hacmi konusunda da kardeşlerinin önüne geçecek.

Skoda şimdilik Kodiaq’ın motor seçenekleri hakkında bilgi vermese de göreceğimiz motorların Tiguan ve Ateca ile aynı olacağını söylesek hiç kimse şaşırmaz herhalde. Buna göre benzinli motor seçeneklerinin turboşarjlı 1.0 litre ile başlayıp, 113 HP’lik 3 silindirli ve 148 HP’lik 4 silindirli 1.4 litreler ile devam edeceğini, son olarak ise 177 HP gücünde bir 1.8 TSI ya da 2.0 TSI göreceğimizi söyleyebiliriz. Dizel tarafında ise 113 HP gücündeki 1.6 TDI ile 148 HP ve 187 HP güçlerindeki 2.0 TDI seçeneklerini görmemiz muhtemel.

Skoda’nın yeni bebeği, standart olarak ürettiği gücü ön aksa iletecek. Alıcılar, motor seçenekleri listesinin üst kısımlarında yer alan motorlar ve biraz ek ücreti birleştirdiğinde ise opsiyonel 4×4 konfigürasyonunun kilidini açabilecekler. Skoda, motor seçeneğine göre değişmekle birlikte, Kodiaq’ı 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzıman seçenekleriyle satacak.

Skoda, “büyük SUV” modelinin bu yılın ikinci yarısında tanıtılacağını söylüyor. Söylentiler ise Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı’na işaret ediyor. Modelin piyasaya çıkışı 2017 yılının ilk aylarında gerçekleşecek. skoda-kodiaq (1)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu