FeaturedHaberler

Subaru BRZ için 2017 güncellemesi




Geçtiğimiz dönemlerde ‘Toyobaru’ spor otomobilleri ile ilgili gelişmeler hep Toyota’nın kontrolündeydi; Scion firmasının kapatılması, 86 ve BRZ’ye kardeş olan FRS’in 86 olarak adlandırılması ve 2017 model 86’nın ortaya çıkması gibi. Şimdi ise Subaru iki kapılı spor otomobili olan BRZ için bir takım güncellemeler açıkladı.

Ortak geliştirilen motor üzerinde yapılan sürtünmeyi azaltma çalışmaları, alüminyum hava girişi ve yeniden tasarlanan egzoz sistemi gibi değişiklikler ile güç 200’den 205 beygire çıkmış ve 7 Nm tork kazanılmış. Son dişli oranının 4.1’den 4.3’e küçültülmesiyle beraber BRZ’nin hızlanması da iyileştirilmiş. Tüketicinin asıl isteği olan yeni bir turbo motor ise bu makyaj operasyonu ile gelmeyecek gibi görünüyor.

Otomobilin daha sıkı olması için çalışılmış

Süspansiyonda yayları, amortisörleri ve viraj denge çubukları elden geçirilen aracın şasisine yapılan değişiklikler sıkılığı arttırmak amacıyla yapılımş. Ayrıca Subaru’nun yeniden tasarladığı ESP sistemi sayesinde BRZ sürücüsüne daha çok özgürlük tanıyan bir otomobil haline gelmiş. BRZ’nin kardeşi 86’dan ayrıldığı nokta ise performans paketi oluyor. Sachs marka süspansiyonlar, Brembo frenler ve 17 inçlik jantların yer aldığı bu paket sadece manuel vites ile satın alınabilecek.

Ve her makyajda olduğu gibi ön ve arka tamponlarda yapılan değişikliklerle beraber eklenen LED far grupları dikkat çekiyor. Üst donanım seviyeleriyle beraber gelen ve 86’da olduğu gibi yenilenen 4.2 inçlik LCD ekran, yağ sıcaklığı, su sıcaklığı, akü voltajı gibi mekanik özelliklerin yanında G-metre ve kronometre gibi elektronik oyuncaklara da sahip.

 

2017-subaru-brz

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Direksiyon Toyotada hidrolik Subaruda elektrikli şimdiki kasalarda. Acaba değişim olacak mı o tarafta

    1. Toyota veya Subaru cephesinden gelen net bir bilgi yok direksiyon sistemi ile ilgili, aynı kalacak gibi gözüküyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu