Haberler

Subaru’dan Avustralya’ya özel Forester tS




Subaru Avustralya, önümüzdeki ay 54.900 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacağı Forester tS özel serisinin duyurusunu yaptı.

Kasım 2014’te Forester tS’i 300 adet sınırlı sayıda üreteceğini açıklamış olan Subaru, Forester’ın bu özel serisini de yine aynı şekilde, sadece bazı STI parçaları eklenerek 300 adet üretip satışa sunacak.

2 litre motora ve 240 hp güce sahip bu araç Japon versiyonuna göre biraz güçsüz kalıyor, zira Japon versiyonu 280 hp güç ve 350 Nm tork değerine sahip.

Güçteki bu düşüşe rağmen, Subaru Avustralya’nın bildirdiğine göre müşteriler bu özel modele oldukça ilgi gösteriyor. Bunda otomobilin yerel versiyon Forester XT Premium’a dayalı olarak geliştirilip, 12.000 dolarlık ekstra maliyete rağmen yalnızca 7000 dolarlık bir farkla piyasaya sürülmesi de oldukça etkili. STI amortisörlerine sahip olan ve bununla beraber yerden yüksekliği 15 mm alçalan tS Special Edition ayrıca; siyah ön ızgara, Brembo frenler, 19 inçlik Enkei jantlar gibi aksesuarlarla donatılmış.

Forester tS’te iç mekan sadece siyah döşemeyle alınabilirken, dışı için “Kristal Beyaz İnci”, “Kristal Siyah Silis”  ve “WR Mavi” seçenekleri mevcut olacak. Ayrıca iç mekanda birçok kırmızı detaya yer verileceği belirtilmiş. Görünen o ki siyah-kırmızı hakimliği iç mekanda baskın olacak.

Subaru Avustralya Yönetim Direktörü Nick Senior’un deyimiyle: “Tüm bu güzellikler ve sınırlı sayıda erişimiyle Forester tS, koleksiyonu yapılabilecek özel bir SUV olma niteliğini taşıyor. Araç Haziran ayında bayilerde yerini alacak.” diye belirtti.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. O tork nasıl yani :/ 240 bg den bi 280 tork falan alınması gerekmiyormu ? Bu ne boyle atmosferik italyan motoru gibi torku gücünden düşük. Bi yanlıslık olabilirmi ?

    1. Merhaba, haberde torka dair bir veri mevcut değildi ben kendi araştırmalarımla o “198 nm” değerini yazdım ancak şu var tork konusu biraz belirsiz, birçok kaynak farklı şey söylüyor en doğrusu buydu. Araç piyasaya çıkınca, yeni detaylarıyla beraber onu da editlerim.

      1. abicim muhtemelen bulduğun yerde nm değilde ft-lbs dir ki böyle bakınca hersey yerine oturuyor 198 ft-lbs yaklaşık 265-270nm ye tekamül ediyor zaten. ha yine yanlışsam özür…..

  2. 350nm tork… Bugün sonlanan 24 saat Nurburgring Dayanıklılık yarışlarında SP3T klasman birincisi geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine SUBARU STI oldu. Tebrikler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu