Haberler

Tesla kabloları kesti !




Evatran Group’u duyanlar hatırlayacaktır, 2009 yılında kablosuz şarj sistemi ile gündeme gelip, bu sistemi Nissan Leaf, Chevrolet Volt ve Cadillac ELR gibi araçlarda kullanmışlardı.

Doğrusu Volt döneminde pek dikkat çekmeyi başaramayan bu sistem artık dikkatleri çekmeyi başarmış gibi görünüyor. Tesla Model S için uygulanabilen kablosuz şarj kitinin fiyatı ise 3290$ olacak.

Arkadan çekişli Model S (RWD) için Mayıs 2016, 4 tekerden çekişli Model S için (AWD) ise 2016 sonlarında bu adaptasyonu edinmek mümkün olabilecek. Kablosuz olarak şarj olan Model S, 1 saatlik şarj ile 32 km menzile sahip olabilecekken, bir gece boyunca kablosuz şarj olursa 320 km menzile sahip olacak. Bu haber günlük kullanımı 300 km’yi geçmeyen kullanıcılar için oldukça sevindirici bir gelişme olacak gibi görünüyor.

Kablosuz şarj için gerekenler ise 208/240 volt gerilim ve 50 amperlik bir akım. Kitin ağırlığı ise 15.87 kg yani otomobilin ağırlığının %1’i kadar. Kablosuz şarj özellikli Tesla Model S’ler 3 yıl garanti ve 45 gün koşulsuz iade opsiyonuyla gelecek.

Tesla’nın Plugless adını verdiği bu proje henüz sadece Model S için uygulanabiliyor olsa da Tesla, mühendislerinin bu konu hakkında yoğun çalışmalarını sürdürüp diğer modelleri de ilk fırsatta bu projeye dahil etmeye çabaladıklarını belirtiyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Elektrikli araçları ülkemizde de daha sık görebilmek ümidiyle, güvenli ve keyifli sürüşler !

 

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bu teknolojinin daha sonraki evresi, otoparklarda bunlardan bir sürü konulması ve içindeki gps çipiyle beraber Tesla arabalara nerede olduğunu bilerek kendi kendini o özel sarjlı yere park ettirecek. Orada başka bir arabanın park ettiğini yine o sistem söyleyecek.

    1. Amerika da cogu otopark da hizli sarj uniteleri var zaten, 2-3 saatte full sarj eden uniteyi sokup de bunu takmazlar

      1. üstad valla ben CHR hybrid kullanıcısıyım.Bu şarj olayı olması elektrik araba almaya çok yakınım.Bu kablosuz şarj olayını TÜrkiye’de çözebilirlerse ben kesin alacağım.Türkiye’de var mıdır kablosuz şarj?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu