FeaturedSizden GelenlerVideolar

Toyota Land Cruiser incelemesi (Bonus: Irak/Erbil caddeleri ve Mustang 5.0!)




 

 

Irak/Erbil’de Toyota Land Cruiser inceledik ve sizler için Erbil’deki otomobil piyasası ile ilgili bilgiler verdik. Son olarak Ford Mustang buluşmasına konuk olduk. Keyifli seyirler…

 

 

 

 

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

38 Yorum

    1. otopark.com’da bu linkdeki gibi her incelediği arabaya bu bilgilerin olduğu tablo eklese daha güzel olmaz mı. Ben mi yanlış düşünüyorum.

  1. Test çok güzel olmuş. Emek verenlere teşekkürler. Keşke büyük motorlu araçları Türkiye’de de bu kadar görebilsek…

  2. Çoğumuz Irak deriz burun bükeriz ama adamların yakıt parasına, araç fiyatlarına bakılınca burun kıvrılması gereken ülkenin bizimki olduğunu görüyoruz. Soyulmaya devam !

    1. Irak ile Türkiye’yi yakıt parası ve araç fiyatlarıyla kıyas edicek kadar pembe yaşıyorsun hayatı.Devam..

      1. Niye pembe ? Irak para biriminin euro olduğu, eğitim seviyesinin çok yüksek olduğu, mükemmel iş imkanlarının sağlandığı, ekonominin üst seviyede olduğu, işsizlik oranlarının çok düşük olduğu, devletin vergiden gelecek gelire ihtiyacı olmayacak kadar gelişmiş bir ülke mi ki Türkiye ile kıyas etmeyelim. Sözde siyasetçiler Türkiye’nin çok daha gelişmiş, kalkınmış ve hala gelişmekte olduğunu iddia ederlerken onlar pembe tablodan bakıyor olmuyor da biz kıyas edince mi bakıyor oluyoruz. Yahut Dünyanın en pahalı yakıtını ve vergisini ödediğimiz gerçeğini düşünüp bu kıyası yaptığımızda mı pembe tablodan bakar oluyoruz. Açın o gözleri artık. Görme vakti geldi de geçiyor. Tablo pembeyi de geçti simsiyah oldu simsiyah..

  3. araba fiyatları, benzin fiyatları güzel onu biliyodum da arapça plakayı sök burası amerika de inanırım sokaklar da gayet güzelmiş 😀

    1. Nesi güzel ben birşey göremedim..Sanırım Amerikaya hep dünya haritasından baktınız 🙂

      1. eminim Irak’ın tamamı öyle değildir tabiki ama ben sokak aralarındaki park halindeki lüks arabalar bahçeler yeşil alanlar vs kastettim ve amerikaya benzettim

  4. Hayat araplara güzel, sağol üstad bu güzel video için. Bonus tam bonus olmuş yerimden zıpladım 🙂

  5. Land Cruiser’ın en boş modeli ile dolusu arasında dağlar kadar fark var, Video güzel olmuş elinize sağlık. Devamını dilerim (Lexus’a uğrarsınız İnşallah)

    1. Evet dediğiniz gibi en dolusu kalite olarak çok daha iyi; ama premium temsilcisi Lexus LX versiyonu temelde aynı araç olmasına rağmen içine bindiğinizde kalite olarak daha da üst seviyede. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

  6. Güzel bir inceleme olmuş Tebrikler.Türkiyede maalesef fuck to system yüzünden bu araçları almak hayal ötesi. Devamını bekliyoruz.Bu arada o aracın yakıt depo hacmi 138 lt.

    1. Teşekkürler. Evet sonunda doğru cevap geldi :). Bu arada siteniz çok güzel, keman yapımı hakkında fikir sahibi oldum sayenizde, resimler filan çok detaylı gerçekten. Merak edenler ”ernsln” ismine tıklasın arkadaşlar.

  7. Buraya üye olan arkadaşlarımızın hemen hepsi okumuş tahsilli insanlar olmasına rağmen bazı konularda bayağı cahil kalmışlar, Erbil’i arap şehri zannediyorlar. Erbil; Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin başkentidir arkadaşlar. Kürtçe adı Hewler’dir. Nüfusun büyük kısmı Kürt’tür, Türkmen’ler, Arap’lar ve Süryani’ler de var, hepsi bir arada yaşıyor. Videoyu paylaşan arkadaşımız daha iyi biliyordur gerçi. Arap alfabesi kullanılıyor diye arap değiller, arapça konuşmuyorlar yani. Konuştukları dil Soranice (Kürtçe lehçesi). Ama tabiiki Arap’lar dillerini kullanıyor, kimse engellemiyor onları! Emeğine sağlık hocam video için, yanı başımızdaki komşu ülkemiz hakkında aydınlatmış oldun birçok insanı. Umarım bizim ülkemizde de yaşam koşulları, refah düzeyi daha iyi seviyelere gelir.

    1. Teşekkürler, evet dediğin gibi Erbil’i Irak’ın geneli gibi düşünmemek lazım. Ülkemizde bu tarz büyük motorlu otomobilleri kullanmayı ben de çok istiyorum (mevcut vergi sistemiyle imkansız) ama tabi ki sadece büyük motorlu araç kullanmak refah seviyesi kıstası için çok doğru bir karşılaştırma olmayacaktır.

  8. Burda eleştirilenler Türkiye paketinde yok.Siz Bir 2016 Gmc yukonu bile ekransız o tek renk ekranlardan alabiliyorsunuz.Ama türkiyeye fulle yakın geliyorlar.

    1. Ekran olmamasını yada elektronik oyuncakların olmamasını eleştirmiyorum, onlar dediğiniz gibi üst paketlerde alınabiliyor; en baz donanım olsa bile bu sınıf bir SUV’de plastik kalitesi daha iyi olmalı. Eleştirdiğim nokta ‘plastik kalitesi’. Yorumunuz için teşekkürler.

      1. Peki ben 160bin euro versemde Türkiyeden aldığımda aynı plastik mi kullanılmış oluyor?/Zaten biraz daha elitlik konfor isteyenler Lexus İnfinity gibi modellere yöneliyorlar değil mi?

        1. Ben zaten bu dedikleriniz aksini söylemiyorum. Türkiye’de alacağın modelinde donanım seviyesine göre farklı materyaller elbette kullanılabilir. Aynı malzeme tabi ki kullanılmayabilir, bu sebeptendir ki videoda en üst donanımlı versiyonun resmi de mevcut. Daha fazla elitlik isteyen tabi ki Lexus, Infinity’e yönelebilir, ayrıca bu aracın da konfor seviyesi videoda da dediğimiz gibi oldukça üst seviyede. Çok basit birşeyden bahsediyorum: ‘plastik kalitesi’. Bu aracın sundukları özellikle de konforu çok iyi, zaten segmenti bunu gerektiriyor, bu kadar iyi bir aracın baz donanımında çok düşük ‘plastik kalitesi’ göze batıyor. Bugün Toyota Coralla’nın en baz modeline bindiğinizde bu kadar düşük kalitede plastik görmezsiniz. Toyota markasının orta sınıf sedanın da bile baz donanımda bu kadar plastik kalitesi düşmüyorken, üst sınıf SUV’unda plastik kalitesinin bu kadar düşmesi şık olmamış, anlatmak istediğim budur.

  9. İnceleme çok iyi olmuş. Yüksek hacimli araçların testlerini de bekliyoruz…

    Benim hep merak ettiğim bir konu var, çöl ikliminde olunması nedeniyle hava filtreleri ne kadarda bir değişiyor orada? Daha sık oluyor mu?

    +1 Üniversiteye her gün R8 ile gelen elemanın da nereden geldiğini plakalar sayesinde çözmüş oldum.

    1. Teşekkürler. Erbil’de çok fazla toz yok ama Afganistan’da baya çöl kum fırtınaları oluyordu, orada klimayı açtığınız zaman bile arabanın içine toz giriyor, değişim periyotları ile ilgili net bilgim yok ama Afganistan’daki araçlarımızda filtreleri çok sık çıkartıp silkeleme veya hava tutma uygulanıyordu.

  10. Türkiye’de olmayan, veya yüksek hacimli olması dolayısıyla bulunması çok zor olan araçları da otopark’ta görebilmek çok güzel. Devamını bekliyoruz.
    Özellikle hyundai ve kia’nın Türkiye’de olmayan modellerini inceleyebilirseniz çok sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu