Haberler

Toyota’dan 86 Shooting Brake sürprizi




Toyota, 2012 yılından bu yana üretimde olan ve adı geçtiğimiz aylarda yapılan makyaj operasyonunun ardından GT 86 yerine 86 olarak değiştirilen kompakt spor otomobilinin ilginç bir konsept versiyonuyla karşımızda.

Toyota 86’nın Uluslararası Üretim Şefi Tetsuya Tada, konseptin Sydney, Avustralya’da yapılan tanıtımında, modelin tasarımının şirketin ürün tasarım ekibi tarafından yapılıp konseptin Japonya’da el yapımı olarak üretildiğini söyledi.

Toyota Avustralya Ulusal Pazarlama Bölüm Müdürü Brad Cramb, yaptığı açıklamasında, “Toyota 86’nın keskin ve tepkisel sürüş karakteri ile şık ve sportif coupe tasarımını koruyarak modele çok yönlülük ekledik.” cümlesine yer verdi.

Toyota’nın son çalışması, 86 modeline daha fazla pratiklik getirmesinin yanı sıra bazı test pistlerinde de denendiği üzere agresif karakterinden bir şey kaybetmemiş. Ancak her ne kadar fotoğraflardan üretime hazır gibi görünse de modelin geleceği hakkında bir açıklama bulunmuyor.

Tetsuya Tada, tanıtımın ardından modelin üretimi ile ilgili soruların ardından “Asla asla diyemeyiz. Bu konseptin üretilmesini gerçekten isterim, bu konsept Toyota’nın sürüş zevkine verdiği önemi gösteren konseptlerden birisi.” dedi.

Benim ise hala tek bir sorum var. Modelin cabrio versiyonunu üretmek için neyi bekliyorsunuz?

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu