Haberler

Tüketiciler tam otonom araçlar için hazır mı?




Yapılan yeni bir çalışmaya göre sürücülerin yarısı otonom araçları tercih etmiyorlar. Michigan Üniversitesi’nden Brandon Schoettle ve Michael Sivak’ın çalışması, modern sürücülerin yalnızca yüzde 16’sının tam otonom bir aracı tercih ettiğini, yüzde 39’unun ise kısmen otonom araca güvendiklerini sonucunu ortaya çıkardı. Çalışmanın detaylarına indiğimizde genç sürücüler otonom araç seçiminde yaşlı sürücülere göre daha istekli gözükmekteler.

Rakamlarla konuşacak olursak 18 ile 29 yaş arasındaki katılımcıların yüzde 19’u tam otonom bir aracı tercih edeceklerini söylerken bu oran 60 yaş üzerinde yüzde 9.6’ya düşüyor.

İlginç olan ise, 618 katılımcının yüzde 34’ü otonom sürüşe sahip araçlardan endişe duyarken yüzde 17’si daha çok endişeli olduklarını bildirmişler.

Katılımcıların yüzde 95’i tam otonom araçlarda direksiyon, fren ve gaza kendilerinin hükmetmek istediklerini belirtmişler.

Anketlerin genelinde ortaya çıkan sonuca göre otonom araçların sadece bazı özelliklerini kullanma isteği ağır basmaktadır. Neredeyse herkes hala geleneksel sürücü kontrollerini istiyor.

Kontrolden vazgeçmeme arzusu yoğunluğu otonom araçların geleceğini belirleyecek gibi gözüküyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu