Haberler

WRC’de i20 kül oldu!




WRC’nin yükselen yıldızı Haydon Paddon, Portekiz Rallisi’nde yaptığı kazada yok olan Hyundai i20’sinden daha da bitmiş halde.

Portekiz’den önceki Arjantin ayağını birinci bitiren Kiwi takımı, Portekiz’in Ponte de Lima etabında ağır bir kaza yaptı. Kazanın etkisiyle bir tepeden aşağı yuvarlanmaya başlayan otomobil alev aldı ve yaklaşık beş dakika içinde tamamen kül oldu. Bu sırada, otomobilin egzozundan çıkan ısı yüzünden de ağaçlar tutuşmaya başlamıştı.

Hemen ardından Ott Tanak, Ford Fiesta RS’iyle aynı noktada kaza yaparak aynı yerden aşağı yuvarlandı. Yuvarlanan Fiesta RS de aynı Hyundai i20 gibi alev aldı. Ancak yara bile almadan otomobilden kendini dışarı atmaya başaran ekip, halkın da yardımlarıyla alevleri büyümeden söndürmeyi başardı.

Çıkan korkunç yangının ve otomobil enkazlarının görüntüleri ise şöyle:

Paddon ve co-pilotluğunu yapan John Kennard da araçtan yaralanmadan kurtulmayı başardılar ancak alev topuna dönen otomobilin enkazından kurtarabildikleri tek şey kendi kaskları oldu. Portekiz ayağına Dünya Şampiyonası sıralamasında ikinci olarak gelmeyi başaran ekip, bu kaza ile tamamen yıkıldı.

Paddon, yolda büyük bir çukura düştüklerini ve bu çukurun etkisiyle otomobilin yol dışına çıkarak yuvarlanmaya başladığını ifade etti. Egzozundan çıkan ısının çevredeki her şeyi tutuşturduğunu ekleyen Paddon, yaptığı küçük hatanın bir çok acımasız olay dizisine sebep olduğunu belirtti.

Paddon ek olarak şunları söyledi:

“Bu şekilde etaptan çekilmek zorunda kaldığımız için çok üzgünüm. Bazı teknik sıkıntılara rağmen sabah turlarına güzel başlamıştık. Pek fazla zaman kaybetmedik ve ciddi şekilde iddiamızı sürdürüyorduk. Öğle turlarında aradaki farkı kapatmayı hedefliyorduk ancak olmadı. Takımım için çok üzgünüm ancak geçen yıl podyuma çıktığımız Sardinya’ya çok daha güçlü bir şekilde döneceğiz.”

wrc-rally-portugal-2016-the-burnt-remains-of-the-car-of-hayden-paddon-john-kennard-hyundai

Haydon Paddon ve Ott Tanak’ın yaptığı kazaları aşağıda izleyebilirsiniz:

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Bırakın abi rallide yanan arabayi falan. Yeni peugeot 3008 çıktı cayır cayır 2 gün oldu otopark uyuyor.

    1. Ne gibi bir ders çıkarmalarını bekliyorsun ? Kaza tamamen sürücü hatasından kaynaklanmış.

      1. Arkadaşlar çok ciddiye aldınız, sohbette açılan bir başlık aklıma geldi de ondan geyik olsun diye yazdım 🙂

    2. Bence ders çıkarması gereken bir şey yok. Araç ralli aracı, neredeyse üzerinde bulunan parçalar fabrikasyon parçalar değil ve bildiğim kadarıyla araçlar stock değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu