Haberler

Yeni E-Serisi ve daha az tüketen fiber tavanı




BASF, dünyanın önde gelen otomobil endüstrisi tedarikçilerinden birisi olan International Automotive Components Group (IAC) ile birlikte otomobillere yönelik dünyanın tamamen doğal elyaftan yapılan ilk tavan çerçevesini geliştirdi. BASF’nin Acrodur® 950 L tutkalı, hafif bileşen için gerekli olan yükleme kapasitesi ve ısı direncini sağlıyor. Fenolik reçinelere alternatif olarak su bazlı ve düşük emisyonlu tutkal, doğal elyafları güçlendiriyor ve böylece otomobil tavan çerçeveleri için çevre uyumlu, boyutsal açıdan istikrarlı ve en önemlisi hafif bir çözüm sağlıyor.

IAC FiberFrame hafif bileşeni ise ilk kez Mercedes-Benz’in yeni E sınıfında kullanıldı. Çatı çerçevesinin kullanıldığı Mercedes-Benz yeni E sınıfı otomobiller, 2016 yılının Nisan ayı itibariyle Avrupa’da satışa sunuldu.

Daha hafif tavan çerçevesi ile yakıt tüketiminde azalma

BASF Elyaf Bağlama Dispersiyonları Pazarlama Başkanı Thorstan Habeck gerçekleştirilen işbirliği ile ilgili olarak “Acrodur 950 L’ye dayanan doğal elyaf tavan çerçeveleri, metalden yapılan tavan çerçevelerine oranla yüzde 40 daha hafif. Böylece otomobil üreticilerine, daha hafif araçların daha az yakıt tüketmesi ve daha az karbon emisyonuna neden olması nedeniyle sürdürülebilirlik hedeflerini tutturmalarında yardımcı oluyoruz.” dedi.

Dünyanın önde gelen otomobil iç sistemleri üreticilerinden birisi olan IAC, yenilikçi hafif konsepti geliştirerek Acrodur 950 L’ye dayanan çatı çerçevelerinin üretimini gerçekleştiriyor. IAC İleri Mühendislik Yöneticisi Fritz Schweindl ise üretilen çerçeve ile ilgili olarak şöyle konuştu: “BASF tutkalını üretim sistemimize entegre etmek kolay oldu. Acrodur ile güçlendirilen doğal elyaf bileşenleri kalıp oluşturmak için ideal. Hem çevre dostu hem de kompozitlerin üretimi sırasında zamandan tasarruf sağlıyor. Ayrıca, ürün emisyon açısından düşük, yani üzerinde çalışılması daha güvenli.”

Acrodur® tutkallar, mobilya ve otomotiv endüstrisinde yüksek kalitede hafif uygulamalar için ideal

Acrodur® tutkallar, kalıplanmış parçalar halinde işlemden geçirilen doğal elyaf hasırları güçlendirmede kullanılıyor. Çevresel uyuma sahip olmanın yanı sıra Acrodur®, yarı bitmiş ürünlerin basit ve sorunsuz bir şekilde işlenmesini, montajını ve kalıplanmasını sağlıyor ve ayrıca malzemeye mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Tutkallar, mobilya ve otomotiv endüstrisinde yüksek kalitede hafif uygulamaların üretilmesinde kullanılıyor.

BASF Hakkında

BASF olarak sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz. Ekonomik başarıyı, sosyal sorumluluk ve çevre korumasıyla birleştiriyoruz. Yaklaşık 112.000 BASF Grup çalışanı, neredeyse her ülke ve sektörde faaliyet gösteren müşterilerimizin başarısı için gayret gösteriyor. Ürün portföyümüz; Kimyasallar, Performans Ürünleri, Fonksiyonel Ürün ve Çözümler, Tarımsal Çözümler ile Petrol ve Gaz şeklinde beş segment altında toplanıyor. BASF 2015’te 200 milyar TL’yi aşkın (70 milyar Avro) yıllık satış rakamına ulaştı. BASF hisseleri Frankfurt borsası (BAS), Londra borsası (BFA) ve Zürih borsasında (AN) işlem görmektedir.

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu