Haberler

Yeni Easy-R otomatik vites kutusu





Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar “Dacia markası, 2004 yılındaki ilk modelinin lansmanından bu yana Türkiye’de büyük begeni topluyor. Marka sıralamasında hızla yükselen Dacia, 2015 yılını toplam pazarda 8. Marka olarak tamamladı ve 4,6 pazar payı elde etti. Otomatik vites, Dacia müşterilerinin uzun bir süredir beklediği ve ısrarla talep ettiği bir özellik. Sandero Stepway Easy-R yarı otomatik ile bu pazara iddalı bir giriş yapıyoruz. Dacia başarı hikayesi, ürün gamına eklenen Easy-R yarı otomatik versiyonu ile tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

Sandero Stepway Easy-R Türkiye’de satışta
Dacia, ilk kez ‘Easy-R’ adı verilen yarı otomatik vites kutusunu Sandero Stepway ile Türkiye’de satışa sunuyor. Stop & Start sistemiyle donatılmış olan 0.9Turbo 90bg benzinli ve 1.5 dCİ 90bg dizel motoru ile birlikte kullanılıyor. Easy-R, Nisan ayından itibaren Türkiye’de 46.000TL’den başlayan rekabetçi fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor.
Hem dizel hem benzinli motor seçenekleri
Benzinli 0.9Turbo 90bg ve 1.5dCi 90bg dizel motorlarla birlikte pazara sunulan Easy-R vites kutusu pratiklik, konfor ve ekonomiyi bir araya getiriyor. Stop & Start sistemi ile birlikte karma parkurdaki yakıt tüketimi 3.8litre/100km (dizel), 5.1litre /100km (benzinli) düzeyinde bulunuyor. CO2 emisyonu ise 114g/km (benzinli) ve 98g/km (dizel).

BSS_9324

Easy-R: uygun fiyatlı çift pedallı vites kutusu
Easy-R, Dacia’nın vites kutusu gamının en son üyesi. Bu vites kutusu sayesinde şehir içi kullanımda büyük rahatlık sağlayan esnek sürüş tarzı elde edilebiliyor.
Easy-R’nin kullanımı çok basit ve otomatik vites kutusunun rahatlığını sürücülere sunuyor. Bu vites kutusunda bilgisayar kontrollü bir elektromekanik uygulayıcı (aktüatör) yer alıyor. Söz konusu uygulayıcı (aktüatör) debriyaj bırakma, vites değiştirme ve tekrar debriyaja basma gibi hareketleri sürücünün yerine gerçekleştiriyor. Easy-R yarı otomatik vites kutusu ki adet operasyonel moda sahip: ‘Drive’ (Sürüş) ve ‘Manual’ (Düz) ( vites değiştirme).

– Optimize edilmiş yakıt ekonomisi: Yarı otomatik vites kutusuın yakıt ekonomisi ve CO2 emisyon değerleri normal düz vites kutusula aynı. Uygulayıcılara (aktüatör) sadece vites değiştirme esnasında ihtiyaç duyulduğundan, Easy-R geleneksel otomatik vites kutusuna oranla daha az enerji kaybına uğruyor.

– Kalite & dayanıklılık: Geliştirilme aşaması sırasında Easy-R vites kutusu bant üzerinde 130.000 saat, yolda 120.000 km test edildi. Ayrıca, her bir Easy-R vites kutusu üretim hattından çıkana kadar eksiksiz kalite kontrol işleminden geçiriliyor.

Dacia başarı hikayesinde yeni bir sayfa
Dacia markası 2004 yılında Türkiye’de ilk modelinin lansmanıyla birlikte pazarda her yıl giderek güçlendi. 2015 yılını toplam pazarda yüzde 4,6 Pazar payı ile tamamlayan Dacia, marka sıralamasında 8. sırada yer aldı. Dacia markası eksiksiz ürün gamı ile akıllı alışverişi tercih eden müşterilerin tercihi olmaya devam ediyor. Dacia 2015 yılında Türkiye’nin en çok satılan 4×4 markası oldu. Duster ve Lodgy modelleri geçen yılı segmentlerinde lider konumda tamamladı.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Ancak bu fiyatada Çift kavrama veya iyi bir tork könvertörlü şanzıman yerleştiremezler.

  1. Düz vitesle easy-r arasında 5500 tl fiyat farkı var .Bu peugeotun kullandığı eat6 tork konvertörlü şanzımanla aynı fiyat farkı . Eat 6 çok güzel bir sistem ama yanlış anlamadıysam bu easy-r robotize şanzıman . Bana çok mantıklı gelmedi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu