Featured

Neden Kasko Sigortası Yaptırmalıyız?




Kasko sigortası, zorunlu trafik sigortasının aksine kişilerin isteğine bağlı bir üründür. Kaskonun isteğe bağlı olması ise birçok kişinin aklına “acaba yaptırmasak mı?” sorusunu getiriyor, fakat bu bir sürücü için büyük riskler içeriyor.

Öncelikle Trafik sigortasının sadece karşı tarafın masraflarını karşıladığını unutmamalısınız. Örneğin, kaza yaptınız ve siz hatalı bulundunuz. Bu durumda kasko sigortanız yoksa trafik sigortası poliçeniz sadece karşı tarafın masraflarını karşılayacaktır.

Bu tarz bir riski alabilmek için ise oldukça cesur olmak gerekiyor. Çünkü ülkemizdeki trafik kazası rakamlarına bakıldığı zaman yıllık kaza sayılarının oldukça yüksek olduğu görülebiliyor. Sadece 2014 senesinde meydana gelen kaza sayısı neredeyse 1,200,000 ve bunların 1,030,000’i maddi hasarla sonuçlanmış kazalar.

Kasko sigortasının avantajları ise sizi sadece trafik kazalarından koruması olarak görülmüyor. Ülkemizde oldukça yaygın bir şekilde meydana gelen yangın, sel ve deprem gibi doğal afetler, hırsızlık, çarpma, anahtar çalınması veya yanlış yakıt dolumu da kasko sigortanızın karşılayacağı kayıplar arasında.

Generali Sigorta’da ise kasko sigortası daha da avantajlı. Farklı kasko ürünlerine sahip Generali Sigorta’nın en kapsamlı ürünü ise Prestij Kasko Ekstra Sigortası olarak göze çarpıyor. Sürücüleri birçok riskten koruyan Prestij Kasko Ekstra Sigortası’nın avantajlarını ise aşağıda görebilirsiniz.

Neden Kasko Sigortası Yaptırmalıyız

Siz de Generali Sigorta’dan bu geniş kapsamlı Kasko sigortası hizmetini almak istiyorsanız ilk başlangıcı buraya tıklayarak aracanıza özel kasko sigortası teklifi alarak yapabilirsiniz.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. ufak bir kazada kaskodan yapılan hasarın tutarının kat be kat fazlasını bir sonraki sene almaya çalışan kasko firmalarına sevgilerimi sunuyorum.

  2. Birsürü para ver kasko yaptir sonra kaza yap kasko primi artmasin diye kendin yaptir sonra bida kaza yaparsan artik neyse primi oderiz diye kaskodan yaptır sonra bide hasar kaydi oluşsun arabanin değeri de düşsün

      1. sonra onlarıda gerı aldıklarını belırtmek lazım aracınızın hasarı oldugunda 1 sene ıcerısınde sadece 2 hafta sureyle araba vermelerı cabası cam taktırınca dandırık fırmalara yonlendırmelerı cabası parcayı degıstırmek yerıne otokıng e gondermelerı cabası var oglu var turkıyede bu olay sacma sapan hal aldı maalesef.

  3. Gözünüz kesiyorsa bir de zorunlu trafik sigortası reklamı yapın da göreyim 🙂

  4. En ufak hasarda kasko fiyatını ikiye katlayan şirketler oldukça kasko yapılmaz. 10 yılda 15.000 tl vereceğine kendi arabanı yaptırırsin sigorta zaten karşı tarafı ödüyor. Hatta kaza yapmazsan 15.000 cebine kalir

  5. Kaskosuz araba sürmek gerçekten büyük cesaret… 3 arabamız var ki bir tanesi 2006 model değeri 18bin TL o bile kaskolu…

  6. Arkadaşlar ülkemizde arabalar üzerinden öyle bir yolsuzluk dönüyor ki kelimeler kifayetsiz kalır. Örneğin benim ön tampona manevra yapan kamyon vurunca değiştirdiler. Hasarı karşı aracın kaskosu ödedi. Servis 500 TL olan masrafı (daha önceden değiştirtmiştim yine köpek çarpınca) 750 TL fatura etti, kasko ise 2600 TL olarak geçirmiş tramere. Yani arada yenen paraya bakın. Bu sadece küçük bir örnek. Daha niceleri vardır. Öncelikle bunun engellenmesi denetlenmesi gerekiyor. Yoksa kasko yaptırdığımız halde aman tramere girmesin aman poliçem artmasın diye cebimizden yaptırmak zorunda kalıyoruz komedi gibi. Bu arada zorunlu trafik sigortamı yaptırdığım firma (üstteki yazıda adı geçen) kasko teklifi veremedi. “Beyefendi sistem yapamayız, diyor” dedi bana 10 dk bilgilerimi aldıktan sonra. Enteresan…

  7. 2014 yılı kasım ayında peugeot 207 aldım.alırken 3 defa kaskodan hasar kaydı sorgulaması yaptım.sorgulamada aracın hasar kaydı olmadığı için aracı satın aldım.aracı burdur da dandik bir sanayi olduğu için bir kaportacıya gösterdik.oda 1,2 parça boya var dedi. Aracı satın aldım hemen benzinciye çektim Mapfre sigortadan kaskosunu yaptırdım.kasko yapıldıktan sonra yola çıktım ve aydın girişinde Tır’a arkadan çarptım ve araç pert oldu.ben kaskodan para beklerken aracın daha önceden ağır hasarlı kaza yaptığı ortaya çıktı.( aracı kaza sonrası servise çektirmiş fakat sonra yaptırmaktan vazgeçmiş ) aracı satan şerefsiz bana kazayı söylemedi.burdur gibi küçük bi yerde ne ekspertiz nede peugeot bayisi olduğu için tam baktıramadım.Kasko şirketi diğer kasko şirketlerin sözleşmelerinde olmayan bi maddeden dolayı bana paramın sadece 3/2 sini vereceğini söyledi ve aracı piyasanın çok altında bir fiyat verdi. bende mahkeme 2 3 yıl sürmesin diye sigorta tahkim komisyonuna başvurdum.Sigorta tahkim komisyonu zaten bit halta yaramayan avukatlar tarafından kurulmuş ve şirketlerle anlaşmalı bi kurummuş. Tahkim komisyonu sigorta şirketi lehine karar verdi ve arabanın hurdası da bana kaldı.Hurdayı satmaya gittiğimde aracın hurdasının durduğu Aydın Bosch Mekatronik otoda aracın bazı parçaları çalındı.bide hurdayı ölü fiyatına sattım.Şimdi aracı satan adama dava açtım.Mahkemeyi Burdur’a gönderdi. En az 1 2 sene mahkemede uğraşıcaz.
    SİZ SİZ OLUN KASKO SÖZLEŞMESİNİ ÇOK İYİ OKUYUN.
    Mapfre denen şerefsiz firmadan uzak durun.

    1. Merhaba. Başınızdan geçene üzüldüm. Ne desem bilmiyorum. Beni yanlış anlamayın ancak son cümlenizi bence düzenleyin. Başınıza iş açılmasın.

      Bu arada çoğu sigorta şirketi maalesef böyle. Kaskoyu yaptırana kadar canım cicim, işiniz düştüğünde …. Servisler, eksperler, sigorta şirketleri… Devlet bu soygunu seyrediyor. Vatandaşının soyulduğuna şahit oluyor ama sadece seyrediyor… Bir arkadaşın paylaştığı video vardı. Onu izleyince hepten moralim bozulmuştu. Aklıma geldi şimdi.

  8. Dün trafik sigortası ve kasko yaptırdım aracım 2011 modeli toyota Avensis 2014 yılında başka bir arabanın kapısınà hasar verdim o An şartlardan dolayı sigorta belgelerini verdim sigortadan yaptırın diye 500 tl tutmuş. 2015 yılında 2 katı sigorta ödedim 600 tl bunu bekliyordum şaşırmadım. Gelelim bu seneye yukarda reklamı yapılan %70 ucuzà sigorta yapıyoruz diyen generali 1700(binyediyüz) lira zorunlu sigorta primi çıkardı. 1098 liraya başka bir firmadan zar zor yaptırdım. 500 liralık kapı bana 1000 bin liraya mal oldu. adamlar hem zararını çıkarıyor hem ceza kesiyorlar resmen

  9. Ötv-Kdv yetmezmiş gibi Kasko+trafik sigortası 90lar geri döndük. Çevremdeki öğretmen arkadaşların çoğu trafiği yaptırdık ama artık kaskosuz bineceğiz diyor.Adamlar haklı .Çoluk çocuk yoksa hiç araba alma diyor kime sorsam.

  10. Şimdi usulca sayfayı kapatıp TÜİK Yoksulluk Sınırı araştırması yapınız ve millet neden kasko yaptır(a)mıyor aydınlanınız.

  11. Yani sonuç:Araç değerim 55bin tl, kasko yaptırmalı mıyım 5 yılda 4bin tl ödemişim kaskoya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu