Haberler

Tesla Model X’i parçalayarak anlattılar




Elon Musk’ın sahip olduğu Tesla firması, hızlı ve elektrikli spor arabası Roadster ile kendini otomobil dünyasına duyurmuştu. Ardından şirketin en büyük başarısı Model S dünyaya geldi ve elektrikli otomobilin tanımını yeniden yaptı.

Model S’in ardından spekülasyonların ardı arkası kesilmedi ve Tesla bu yükselişine eşsiz ‘falcon’ arka kapılarına sahip elektrikli SUV Model X ile devam etti. Kabul etmeliyiz ki Model X yalnızca elektrikli otomobiller dünyasına değil SUV dünyasına da yepyeni bir soluk getirdi.

model-s-and-model-x

Güçlü ve atletik duruşu, falcon arka kapıları, 0-100 km/h hızlanma süresi, eşsiz hava filtresi ve zamanının ötesindeki teknolojik ekipmanlara sahip olan Model X bizce Tesla’nın Mona Lisa’sı.

Bir grup bu Mona Lisa tablosunun ufak detaylarını bizlere anlatmak istemiş. Aşağıdaki yaklaşık 22 dakikalık videoda ince ayrıntıları bir bir sıralanırken videonun 14. dakikasının ortalarında bir itfaiye ekibi aracı deyim yerindeyse kesip biçiyor.

Benim gerçekten hayallerimi süsleyen kapı tasarımlarından biri olan ‘falcon door’u ve o yan bölgedeki güvenlikten bahsediliyor. (Bence tüm videonun en ilgi çekici kısmı burası.) Lafı fazla uzatmadan sizi Model X’in videosu ile baş başa bıkarıyorum.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu