FeaturedHaberler

Tesla Autopilot verilerini diğer markalarla paylaşabilir




Tesla’nın efendisi Elon Musk, Tesla Model S’in Autopilot verilerini paylaşmayı teklif etti. Electrek raporlarına göre Tesla yalnızca geçtiğimiz ay 1.25 milyar kilometrelik toplanan yol verilerini paylaşacak ve her gün buna 40 milyon kilometrelik bilgi daha eklenecek.

Otomotiv endüstrisinin tam otonom otomobillerin satışına en az 2 yıl uzak olduğunu belirten Musk’ı Amerikan hükümeti de bu düşüncesinde destekledi. Musk, düzenlenecek toplantıda tüm hissedarları toplayarak konuyu bir noktaya bağlamayı ve diğer markalarla da bu verilerin paylaşılmasını planlıyor.

Elon Musk; “İstatistiksel temelde, bizim diğer markalarla herhangi bir sorunumuz yok ve bu yüzden diğer markalarla verilerimizi paylaşmakta bir sıkıntı görmüyoruz. Lüks otomobil tarafında oldukça hassasız, ancak binek otomobil cephesinde de bunun için departmanlar açılıyor. Biz de yardımcı olmak istiyoruz.” diyerek konu hakkındaki düşüncelerini ifade etti.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Çok şaşırtıcı bir o kadar da olması gereken bi durum, zaten söz konusu güvenlik ise tek elde tutulmamalı SAE vb. kurumlar bunun hakkında uluslar arası kararlar aldırmalı, güvenlik donanımına dair her ne bulunursa bütün otomotiv firmalarına denklemleriyle beraber servis edilmeli, zira insanlık olarak bulunan herşeyi bu şekilde paylaşsaydık almış yürümüştük.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu