Haberler

2017 Civic Hatchback Alpler’de görüntülendi




Honda mühendisleri, Civic Sedan ve Coupe’yi bitirdikten sonra tamamen hatchback modele yoğunlaşmış durumda. Bu yeni casus fotoğraflar, otomobil Alpler’deki virajlı yollarda test edilirken çekilmiş.

10. nesil Civic Sedan, Kuzey Amerika’da yılın otomobili seçilerek şimdiden büyük beğeni topladı. Bu başarının hatchback ile de devam etmesi bekleniyor. Sedan’a bu ödülü kazandıran özelliklerin yanısıra ekstra bagaj hacmi de Civic Hatchback için bir avantaj olacak. Casus fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla ön tasarım diğer modellerle birebir aynı ve görüntülenen otomobilde üst donanım seviyeleriyle birlikte gelen full LED farlar mevcut. En büyük farklılık, dört kapılı modele göre biraz daha az bir eğime sahip tavanda gözlemleniyor.

Otomobilin açılı tavanı, segmentindeki en büyük rakiplerinden biri olan Golf’ün dik bir görünüm sağlayan düz tavanına göre fazlasıyla sportif bir görünüm katmış. Henüz bu tasarımın baş mesafesi veya bagaj hacmini olumsuz etkileyip etkilemediği bilinmiyor ancak Civic Hatchback, sınıfındaki diğer otomobillere göre daha albenili gözüküyor.

Civic Hatchback, Honda’nın en yeni motorlarıyla donatılacak. ABD’de satılan modeller 1.5 litre turbo dört silindirli motora sahip olacak. Şanzıman alternatifleri ise CVT veya 6 ileri manuel olarak belirlenmiş. Avrupa’da ise 1 litre turbo üç silindirli ve 1.6 litre turbo dizel motor seçenekleri de 1.5 turboyla birlikte sunulacak.

Honda, hatchback Civic’in bu yıl tanıtılacağı konusunda söz verdi ve otomobilin Ekim’de Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor. Satışların ise 2017’nin ilk aylarında başlaması muhtemel.

Hatchback Civic, yollara çıkan son 10. Nesil Civic de olmayacak. Honda’nın en azından Avrupa pazarı için bir wagon geliştireceği biliniyor. Performans odaklı müşteriler ise Honda’nın 2 litre turbo dört silindirli motorunu kullanan Si ve Type R modellerini tercih edebilecekler.

 Resim kaynağı: motor1.com

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu