Haberler

İkinci nesil Porsche Panamera sabırsızlanıyor




Geçtiğimiz haftalarda casus fotoğrafları ortaya çıkan yeni Panamera’nın şimdi ise Porsche tarafından bir ön gösterim videosu yayınlandı. Arka far grubunu gördüğümüz fotoğraflar ise aracın 2012 yılında çıkan Panamera Sport Turismo konsept otomobilinden izler taşıdığını göstermekte. Konsept otomobilin tasarımını düşündüğümüzde Panamera’nın da tasarım departmanında iddialı olacağı söylenebilir.

Şık bir tasarıma sahip arka farların ikinci nesilde birleştirilip LED’lerin de desteğiyle birlikte imzasal bir tasarıma evrildiğini görüyoruz. Güncel Panamera’nın arka kısmına getirilen ağır ve şişkin gibi eleştirilerden sonra Porsche ikinci nesil için daha sportif hatlar ve daha geniş omuz çizgisine sahip çamurluklar kullanmış. Bu tasarım her ne kadar arkadan bakıldığında 911 modellerini anımsatsa da Panamera’nın üzerinde yabancı durmuyor.

Teknik olarak elimizde herhangi bir bilgi bulunmasa da Porsche’ye göre Panamera; safkan bir spor otomobil ile lüks bir sedanın konforunu birleştiren kendine has ve özel bir model olacak. Açıklama yapılmasa da donanımlar arasında son dönem Porsche’lerde gördüğümüz arka aksta direksiyon, kalkış kontrolü ve spor egzoz gibi seçenekleri görebiliriz. Kullanılacak motorlar konusunda hacim artışına gidilmezken daha verimli modeller üzerinde çalışıldığı açıklaması yapıldı.

“Her gün sürebileceğiniz spor otomobil”‘in çıkış tarihine yaklaştıkça Porsche tarafından otomobilin detayları ile ilgili videolar ve fotoğraflar gelmeye devam edecektir. Panamera ise ikinci neslinin çıkışına kadar detayları gizli tutacağa benziyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu