Haberler

1500 beygirin aynı anda tepeyi tırmanması




Molsheim’in yeni silahı Chiron, Goodwood House tırmanma pistinin üstesinden geldi. Bunun kanıtı olarak ise elimize iki tane video klip geçti.

İlk videoda 1500 beygirlik Bugatti’nin 1.16 mil (1.87 km) uzunluğundaki pisti nasıl çocuk oyuncağı kadar basit bir şekilde geçtiği gösteriliyor. Bu videoda Chiron’un pilotu ve yardımcı pilotunun kask taktığı görülüyor. Sürücüler bu kaskı takıyor çünkü Bugatti gibi güçlü makinalar bunun gibi güvenlik önlemlerinin alınmasını gerektiriyor. Bu önlemler Chiron’un sürücüleri için günlük kullanımda sıkıntı olabilir çünkü özenle yapılmış bir saçla o kaskın içine girilmesi pek mümkün görünmüyor. Girilse bile saçlarınızın ilk halinden eser kalmayacağı aşikar :).

İkinci videoya gelince ise bu video dışarıdan çekilmiş ve adeta Chiron’un duruşundaki nazikliğin nasıl agresif bir hal aldığını gösteriyor. Videolarda pist size Chiron’un kapasitesini göstermesi için biraz dar gibi gözükebilir ama unutulmamalı ki Avustralyalı drift pilotu Mad Mike Whiddett, 1000 beygirlik Mazda RX-8’iyle bu pistin tozunu arttırmıştı.

Chiron’a geri dönersek, video klipler Chiron’un o vahşi sesini duymamıza imkan veriyor. Belki de dünyada bir daha duyamayacağımız en yüksek sesli W16 konserlerinden birine şahit oluyoruz.

 

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Toto korkusuna sanki adam biraz yavaş gidiyor gibi 🙂 Bir patlarız korkusu sezdim 🙂

    1. Bende yalnızım sanıyordum değilmişim meğer benden başkası da aynı şeyi düşünmüş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu