Haberler

Türkiye’de güneş Rolls-Royce Dawn için doğuyor




Rolls-Royce Motor Cars, İstanbul’da Esma Sultan’da gerçekleştirilen prestijli bir etkinlikle Dawn’ın uzun bir zamandır beklenen lansmanını kutluyor. İkonik araç, Türkiye’de ilk defa geçtiğimiz günlerde boğazın kıyılarında sergilendi.

Dawn, Rolls-Royce Silver Dawn’ın 1940 ve 1950’lerdeki üstü açık arabalarından ilham alıyor. Tasarım ekibinin amacı, Rolls-Royce’un güncel tasarım dilinin klasik modellerle uyum içerisinde olduğu bir tasarım ortaya çıkarmak olmuş. Dawn, dünyadaki en eşsiz ve lüks üstü açık araç deneyimini arayanların tek cevabı olmayı hedefliyor.

RR-Dawn-On-kopru

Dawn onu dünyanın üstü açık en sessiz arabası yapan çok katmanlı, açılır kapanır kumaş bir tavana sahip. Rolls-Royce Motor Cars ailesinin dördüncü özgün modeli olan Dawn, devasa cüssesine rağmen hiçbir şekilde zorlanmaksızın mükemmel bir performans sergilemesini 6.6 litre çift turbo V12 motora borçlu.

Rolls-Royce Motor Cars´ın Bölge Satış Müdürü Robert Barnes, “Bu ödüllü üstü açık coupe, cazibeli lüksün, stilin ve güzelliğin somut bir örneğidir. Onu kısa bir zaman içinde rahatlatıcı bir gün batımının keyfinin çıkarırken İstanbul ve Akdeniz’in muazzam sahil yollarında görmek için sabırsızlanıyoruz”, dedi.

Rolls-Royce Motor Cars İstanbul, İstanbul şehrini Kişiye Özel Ismarlama programının eşsiz özellikleriyle de buluşturdu. Ismarlama yoluyla kişiselleştirme hizmeti, müşterilere kendi parmak izleri kadar benzersiz bir otomobil oluşturma imkanı tanıyor ve bu özellik, Rolls Royce için oldukça kilit bir etmen. Bu hizmet 44,000 dış boyadan, yıldız ışığı tavan döşemesindeki fiber optik elemanların kişiye özel bir araya getirilmesine ve ötesine kadar uzanıyor. 2015 yılında satılan Rolls-Royce otomobillerinin %90’ından fazlası, bu kişiye özel ısmarlama hizmetinin bazı elemanlarını içermektedir.

Dawn lansmanına özel bir katkıda bulunması adına Rolls-Royce merkezinden gelen bir ahşap uzmanı, Goodwood imalat fabrikasında uygulanan ince işçiliği göstererek tanıttı.

Rolls-Royce Motor Cars Istanbul’un sahibi Artuğ Aysal, “Bir otomobili kişiselleştirmek için neredeyse sınırsız fırsatlar sunan Ismarlama programı, müşterilerimize oldukça duygusal bir satın alma sebebi sunuyor. Aslında otomobil sahibinin istek ve hayallerini gerçekleştirmek için çalışmak bizim için oldukça değerli ve tatminkar bir şey”, diyerek yorumlarını sundu.

Süper lüks otomobil üreticisi şu an sekiz farklı model sunuyor. Dawn ile beraber Wraith, Ghost, Ghost Extended Wheelbase, Phantom, Phantom Extended Wheelbase, Phantom Drophead Coupé and Phantom Coupé de sunulan modeller arasında. Yeni Rolls-Royce Dawn’ın teslimatları birkaç hafta içinde başlayacak.

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Rolls-Royce dünyanın en iyi otomobillerinden biridir. Rolls-Royce ve Bentley çok seçkin, özel markalardır. Rolls-Royce ve Bentley’i Mercedes ve BMW ile kıyaslayanlara sadece gülüyorum

  2. En büyük hayalim ileride Rolls-Royce sahibi olmak. Rolls-Royce dünyanın en köklü, prestijli ve dünyanın en iyi otomobillerini üreten bir marka. Günümüzde Mercedeste dahil olarak üzere neredeyse bütün üreticiler maliyeti düşürürken Rolls-Royce tam tersine kaliteyi en iyi şekilde son kaliteyle kullanıcısına sunuyor. Dünyada otomobiller ikiye ayrılır Rolls-Royce vs. diğerleri vardır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu