FeaturedHaberler

2017 Honda CBR250RR sızdırıldı!




Evet arkadaşlar, Bilinçli Sürücünün Adresi Otopark.com adına ilk motosiklet haberini girmekten gurur duyuyor ve artık bu haberlerin devamının geleceğini de sizlere müjdeliyorum.

İlk haberimiz bir sızıntı. 4 tekerde olduğu gibi 2 tekerde de sorunsuzluğunu kanıtlayan Honda, 250cc klasmanındaki efsanevi Süper Sport modeli CBR250R’ı güncelledi. Elimize geçen görsele bakıldığında modelin Hafif Süper Spor konseptinde yükseldiği görülürken, aynı zamanda çevreci motosikletlerin izinde olduğunun altı çizilmiş.

Geçtiğimiz aylarda Honda’nın aldığı yeni LED far patentinin nedenini de açığa çıkartan yeni CBR250RR, adından da anlaşılacağı üzere sahip olduğu 2 silindir ile aynı klasmandaki tek silindirli modeller olan Kawasaki Ninja 250SL ve KTM RC250’den öne çıkmayı planlarken, yine bu klasmandaki çift silindirli model Yamaha R25 ile başa baş çarpışacak gibi görünüyor.

Fotoğrafın yanı sıra modelin kalbi olan motoruyla ilgili teknik verilere bakıldığında, 249 cc hacmindeki ünitenin 14.000 devirde peak yaparak 35 beygir güç elde ettiği tarafımıza ulaşan bilgiler arasında. Az önce adından söz ettiğimiz Hafif Süper Spor konsepti ve klasmanı göz önüne alındığında böylesine iyi teknik verileri agresif ve keskin çizgilerle birleştirmiş gibi görünen model, önümüzdeki yıl adından sıkça söz ettirecek.

Üzülerek belirtmeliyiz ki modelin resmi tanıtımına henüz daha birkaç ay var ancak, ayrıntıların az çok belli olduğu bu fotoğraflar için Honda PR Departmanı’na teşekkür etmeliyiz :D.

Şimdiden söylemeliyiz ki modelin eski “RR” makineler gibi çoşkulu olmasını beklemeyin (bkz.CBR250RR MC22). Fakat her gün gelişen ve motosikletlere de etki eden teknoloji, modeli sınıfında elle tutulur bir noktaya getirecektir.

Her ne olursa olsun halihazırda satışta bulunan tek silindirli CBR250R’dan daha iyi bir performans göstereceği aşikar olan model, 2017 yılının beklenen ve merak edilen motosikletleri arasına adını altın harflerle kazıdı.

“Off the record: Eğer MC22 gibi, 4 silindirli 250cc’lik ve 20.000 devir çeviren bir makine şimdi gelse, gözüm kapalı alırım.”

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. R25 ‘ den daha iyi görüntü olarak güç olarak yakınlaşıyor ama cbr 250r’ı bu kadar kotu kasayı 13-14 e satıyorsa bu 19 dan aşağı gelmez ve üstünde akrapovic olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu