Haberler

2018 Bentley Continental GT Convertible objektiflerde




Coupe versiyonunun kendini kameralara göstermekten çekinmediği Bentley Continental GT’nin üzeri açık versiyonu da aynı şekilde davrandı ve casus fotoğrafçılara göz kırptı. 2018 yılında görücüye çıkacak olan Bentley Continental GT Convertible, prototip halinde ilk kez görüntülendi.

Coupe kardeşlerinde de gözlemlenildiği üzere gelecek nesil Continental GT Convertible, tasarım dili anlamında EXP Speed 6 konseptinin genlerini taşıyacak. Daha gösterişli bir burun yapısı, uzatılmış far grubu, yeni bir ön ızgara ve çok daha geniş arka çamurluklar ile EXP 10’un DNA’larını paylaşacak olan yeni lüks otomobilde, bir sonraki nesil Porsche Panamera’da kullanılacak olan MSB platformu görev yapacak. Bu sayede Coupe ve Convertible karoserli Continental GT ailesi, önemli miktardaki bir ağırlığı üzerinden atmış olacak.

Gücünü 4 litrelik biturbo V8 ve 6 litrelik biturbo V12 motorlar aracılığıyla yere aktaracak olan yeni Continental GT üyeleri, bazı söylentilere göre Panamera’nın şarj edilebilir hibrit motorunu da Porsche’den ödünç alabilir. Ne tür bir şanzımana sahip olacağı henüz soru işareti olan GT’lerde, henüz netleşmeyen fakat büyük merak uyandıran bir diğer kapalı kutu da iç mekan dizaynı.

Beklentiler yeni Continental GT Coupe’nin önümüzdeki yılda ve Continental GT Convertible’ın, Coupe kardeşinden bir yıl sonra görücüye çıkması yönünde. Bakalım bütünüyle yenilenmiş İngiliz zarafeti ne zaman yollara inecek ve lüks segment liginde neler yapabilecek?

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu