Haberler

2018 Mercedes-Benz A-Serisi ilk kez görüntülendi




Kısa zamanda bir çok taze modelle karşımıza çıkan Mercedes, MFA platformunun ikinci neslinin meyvesini almaya hazırlanıyor. W177 kasa koduyla gelecek olan yeni A serisi ilk kez test edilirken görüntülendi.

BMW 1 serisi ve Audi A3 gibi dişli rakiplerle mücadele edecek modelde içeride ve dışarıda “şehvetli saflık” tasarım konseptini devam ettiren marka, aerodinamik iyileştirmelere gitmiş.

Motor olarak ise turbo şarjlı dört silindirlilerden bolca göreceğiz. Bunun yanında tam elektrikli bir versiyon ve AMG versiyonunda dört çeker sistemle beraber hibrit bir 2.0 litrelik turboşarjlı motor olacağı da söyleniyor.

AMG versiyonundan bahsetmişken, 2.0 litrelik bu motorun Formula 1 tecrübelerinden de yararlanan mühendisler sayesinde 400 HP’den daha fazla güç üreterek dünyadaki en güçlü hot-hatch olmasını sağlayacak.

W177 kasa kodlu yeni A-Serisi’nin piyasaya çıkış tarihi resmi olarak açıklanmadı ancak 2017 Frankfurt Motor Show’da veya en geç 2018 Cenevre Motor Show’da görülmesi bekleniyor.

Resim kaynağı: Autoevoluation.com

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. C hatcback olacak. Daha yumuşak çizgili olacak demek oluyor. Özgünlük giderek düşüyor ve bu durumdan hiç hoşnut olmayan bir çok insan var.

  2. daha bu sene makyajlanmadımı ya bu ne hız bencede arka stopları C’nin aynısı olur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu