Haberler

575 Beygirlik taksi




Dünyaca ünlü yarış pisti Nurburgring’de taksi hizmeti sunulmaya başlandı. Yarım saatlik kullanımı $400 olan taksi, günlük yaşantımızda kullandığımız Accent’lere göre, müşteriye daha önce yaşamadığı bir deneyim sunuyor. Yaklaşık 25 km olan parkurda, son hızı 320 km olan bir taksiyle turlamak özel önlemler gerektiriyor. Baş ve boyun koruyucu ve yangına karşı dayanıklı yarış tulumu, alınacak eğitimle birlikte başlıca önlemler.

Bu gezi sırasında içinde taksi adı altında bulunduğunuz Jaguar F-Type SVR modelinin, 575 Beygir gücünde ve 0-100 hızlanmasını sadece 3,5 saniyede tamamladığını bilmenizde fayda var. Otomobil 16 hafta boyunca, profesyonel pilotlar eşliğinde yukarıda belirttiğim şartlarda unutulmayacak bir deneyim sunuyor.

Nurburgring yetkilileri ve Jaguar tarafından imzalanan tanıtım anlaşması doğrultusunda düzenlenen etkinlik, hız tutkunları için bulunmaz bir fırsat. Bu fırsatı devamlı hale getirip, sahibi olmak içinse Amerika’da $129,950, İngiltere de ise 110,000 pound ödemeniz gerekmekte. İyi haber ise bu yazla birlikte üstü tamamen açılabilir cabrio modellerinin de satışa sunulacak olması. Ancak ne yazık ki cabrio modeli daha ağır olmasından dolayı biraz daha az performansa sahip. 3.9 saniye 0-100 verisine katlanmak cabrio severler için çok zor olacağa benziyor.

 

 

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu