Haberler

BMW i3 modelinin aküsünü ev enerji depolama sistemine adapte etti




BMW, “Electric Vehicle Symposium & Exhibition 29” fuarında i3 modelinin bataryasını kullanan yeni sabit enerji depolama sistemi tanıttı.

Müşterilerin sürdürülebilir enerji konusundaki kararlılıklarını gerçekleştirebilmesi için tasarlanan sistem, sorunsuz bir şekilde şarj istasyonları ve güneş panelleri ile entegre olurken, yüksek enerji tüketimi masraflarını dengeleyip güç kesintilerinde acil durum kaynağı olarak çalışıyor.

BMW’nun açıklamasına göre, Amerika’da bir evin günlük enerji kullanımı 15-30 kw/saat ve i3’ün aküsü olası bir elektrik kesintisi durumunda 24 saate kadar enerji sağlayabiliyor.

Sistem, aynı zamanda müşterilerin para tasarrufu yapmasını sağlıyor. Gerçek zamanlı enerji izleme sistemi ile mevcut enerji miktarını ve talebini ölçerek, aküyü şarj etmek veya boşaltmak için en uygun zamanı hesaplıyor.

İlginç bir şekilde, enerji depolama sistemi, kullanılmış BMW i3 aküleri ile genişletilebiliyor. Şirketin söylemine göre başka amaca uygun hale getirilmiş aküler fazladan ilave servis ömrü sunacak. Akülerin kullanılabilir ömürleri i3 modelinin önüne geçmiş olacak.

BMW Kuzey Amerika’da “Connected eMobility” müdürü olan Cliff Fietzek’e göre, “BMW müşterileri için fevkalade bir avantaj olarak, i3 modelinin aküsünü tak-çalıştır bir enerji depolama birimi olarak kullanabilmeleri, konut ve ticari birimlere yedek güç için alternatif bir kaynak oluyor. Bu sayede müşteriler yenilenebilir enerjiyi daha verimli bir şekilde kullanıp, enerji piyasasından ek gelir sağlayabiliyorlar.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu