Haberler

2. Nesil Porsche Panamera gün sayıyor




Yeni nesil Panamera gün sayıyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni modelle ilgili Nürburgring’de çekilmiş bir teaser paylaşan Porsche, bu araçla ilgili yeni sloganını da “Dünya’daki en hızlı lüks sedan” olarak belirledi. Güncel kasa Turbo S: 4.8 litre,570 hp, 800NM tork ve 3.8 saniyelik 0-100 değerleriyle zaten oldukça etkileyiciyken, Yeni Turbo S’in çıkmasını biraz daha ekstra bir merakla beklemek olası.

 

Yeni motorlar hakkında kesin bir bilgi olmasa da, motor gamının şu şekilde olması bekleniliyor:

  • 2.9 litre, V6, BiTurbo
  • 3.6 litre, V6, BiTurbo
  • 4.0 litre, V8, BiTurbo

 

Ayrıca Avrupa Pazarı için de V8 bir dizel ünitenin geleceği diğer söylentiler arasında.

Dış tasarım konusunda ise göründüğü üzere, nispeten en köklü değişimin arka kısımda yaşandığı Panamera’da iç mekanda ise en belirgin olan ve aynı zamanda Porsche tarafından da belirtilen: 12 inç’lik dokunmatik bir ekranın yanı sıra hız, yol bilgileri, hararet vs gibi bilgileri gösteren analog göstergenin yerine, dijital ve çözünürlüğü aşağıda da göreceğiniz üzere oldukça başarılı olan, devir saatinin ise önceki kasasında olduğu gibi analog olduğu kadranlar.

Yeni Panamera’nın sızdırılan görüntülerini aşağıda paylaşmış olsak da YouTube’da bir kullanıcının paylaştığı Hibrit versiyonun kamuflajlı test görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

Station Wagon ve Sedan seçenekleri de olacak.

Sedan ve Station Wagon (Sport Tourismo) seçenekleriyle iddiasını kuvvetlendiren Panamera, sedan versiyonunu 2017’nin ilk çeyreğinde tanıtmayı planlıyor. Station Wagon seçeneği ise Nürburgring’de test edilirken görüntülenmiş durumda

Coupe ihtimali de kuvvetli.

Şu an için kesinleşmese de bir Coupe versiyonunun da geleceği söyleniliyor.

Yeni Panamera’nın Dünya prömiyeri ise 28 Temmuz’da Avrupa saatiyle 20:10’da yapılacak.

 

Yeni Porsche Panamera Teaser:

Hibrit Versiyon Casus Görüntüler:

Station Wagon Nürburgring Test:

 

 

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu