Haberler

Bugatti Chiron yarış otomobillerinden daha hızlı




Ünlü pistte 380 km/h hıza ulaşmayı başaran yeni hiper-otomobil Bugatti firmasının uluslararası alanda belirttiği üzere inanılmaz bir performansa ve devamını getirmesi gereken bir mirasa sahip. Otomobilin yapabileceklerinin neredeyse sınırı yok ama 1937 ve 1939 şampiyonluklarının 80. yıl dönümü yaklaşırken Bugatti iddiasını bir Le Mans yarış takımı kurarak daha da ileriye taşıyabilir. Gelecek günlerde şirketten sürpriz bir açıklama görebilecek miyiz?

Cumartesi günü yapılmış olan Le Mans öncesi piste çıkan Chiron 420 km/h’lik maksimum hızına ulaşamasa da 380 km/h ile Le Mans boyunca hiçbir otomobilin çıkamadığı bir hıza erişmiş oldu. Ulaşılan hız etkileyici gelebilir ama Le Mans demek sadece son hız demek değil. 24 saatlik yarışa katılan podyum adayı firmaların dikkat ettikleri başlıca konular, düzlükte erişilen maksimum hızdan daha çok tur boyunca erişilen maksimum hız, yol tutuşu için her ne kadar verimli olmasa da otomobile yerleştirilen aerodinamik kanatlar ve en önemlisi bir gün boyunca otomobilin tek parça halinde ya da arızasız bir biçimde yarışabilmesi.

$2.7 milyon fiyata yani 7.9 milyon TL’lik fiyata sahip olan otomobilin satışları önümüzdeki sonbahar ile başlayacak. Şirketin açıklamalarına göre 500 adet ile sınırlı üretilecek olan modelin 200 tanesi şimdiden satılmış durumda.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hennessey Venom F5 ile 1.500 beygirlik gücüyle Bugatti’nin yeni silahı Chiron’un başına bela olacak. Veyron’un 16 silindir ile, 8 silindir Hennessey Venom GT’ye rezil olması da zaten ayrı bir komedi. Yazık olmuş Veyron’a ama Veyron motoru aslında 3000 hp gücünde 2000 hp ısı olarak gidiyor

  2. Baştan sona teknoloji harikası. Her defasında daha da ilerisi klasmanda sürekli 1. sırada. Fakat kaçırdığımız bir nokta var. 2.4 M Euro Peki bu kadar gereksiz masraf neden. Dünyada savaş için harcanan para besin kaynakları için kullanılsa herkes bolluk ve bereket içinde yaşardı .Sadece savaş alanındaki masraf mi bu kadar gereksiz sanıyorsunuz .Gözü doymayan zenginlerin her defasında daha fazlasını isteyen aç güruhun istekleri doğrultusundaki bu koşuşturma neden. 1500B değil 2000 de olsa daha fazlasi istenecek hep . Oysa ki ihtiyacimiz olan tek şey sadelik ve huzur. Bir gün Dünya kaynakları tükendiğinde ne Chiron ne de Aventadorun bize faydasi olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu