Haberler

İşte Toyota CH-R’ın iç mekanı




Önümüzdeki yılın başlarında Avrupa pazarında yerini alacak olan CH-R’ın iç mekanı Toyota tarafından yayınlandı.

Toyota, modeli “Şehvetli, şık; ancak bir o kadar da teknolojik ve işlevsel” olarak tanımlıyor.

İç mekana baktığımız zaman; çekici bir görselliğe sahip gösterge grubu, saten gümüş detaylar ve piano black kaplamalar dikkat çekiyor. Ön göğüs ortasında 8 inçlik Toyota Touch 2 bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

Sürücü odaklı bir kokpit tasarımına sahip olan CH-R’da kokpit renkleri koyu gri, siyah/mavi ve siyah/kahve karışımlı olarak alıcılarına sunulacak.

Güvenlik cephesinde şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleme sistemi, otomatik uzun far asistanı gibi donanımlar standart olarak yer alacak. Ayrıca yaya algılama ve çarpışma önleme sistemlerinin de opsiyonlar arasında bulunuyor.

Dokuz hoparlörlü JBL ses sistemine sahip olacak olan CH-R’da yarı deri ısıtmalı ön koltuklar ve karartılmış arka camlar da bulunuyor.

Avrupa pazarında satılacak modellerde 1.2 litrelik 114 beygir güç ve 185 Nm tork üreten turbo benzinli bir motor görev yapacak. Manuel vites seçen müşterileri 6 ileri şanzımanlı, önden çekişli bir araç bekliyor olacak. Otomatik vitesli araçlarda ise dört çeker sistemi opsiyon olarak satın alınabilecek. Ayrıca otomobilde 120 beygirlik hibrit bir motor da sunulacak.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. İç mekanını en çok merak ettiğim otomobildi. Dış görüntüleri yayınlandıktan sonra satın almak istediğim tek Toyota ünvanını aldı:) Sürücü odaklı kokpit ile iç mekan gayet iyi gerçekten. Görünüşe göre Toyota kendini aşmış.

    1. haha ben de aynı durumdayım beyler bir arkdaşımın abisi toyota da staja başlıyor ondan iç mekan görüntülerini sızdırmasını istemiştim ama neyseki gerek kalmadı 😀

        1. hani nerde? 🙂 bir yazıda sanılanın aksine arka yaşam alanının iyi olacağını okumuştum. öyle mi?

  2. Yılda 12-15 bin arası satış hedefliyorlar bu model için. Tasarımıyla ilgi çekiyor belki tutar bu araç.

  3. tasarımcılara boşuna para veren tek marka, toplama bir araç daha
    adıda Hr-v den esinlenmiş olmalı

  4. Multimedya sistemi ekranlarının kendi cumhuriyetini kurmuş olması hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu