Haberler

3 Serisi’nin yeni üretim adresi belli oldu




BMW, 3 Serisi’ni Meksika’daki yeni fabrikasında üretecek.

Yaklaşık 1 milyar dolar maliyetle inşa edilen San Luis Potosi’deki tesis; boya, montaj ve kaporta bölümlerini bünyesinde barındırarak üretimi başından sonuna tamamlayabilecek. 2019’dan itibaren 3 Serisi’nin üretimine ev sahipliği yapması planlanan tesis, yıllık 150.000 adet üretim kapasitesine sahip olacak.

BMW’nin açıklamalarına göre San Luis Potosi’deki tesis, kaynaklarını en efektif şekilde kullanan tesis olma özelliğini taşıyor. Elektrik ihtiyacını bünyesinde barındıracağı güneş enerji sistemleriyle karşılayacak olan yapının boya bölümü de üretim başına en az su tüketilen bölüm olacak. Boya sürecinde atık sular geri dönüştürülerek sıvı tüketimi en aza indirilmiş olacak.

BMW’nin üretim patronu Oliver Zipse ise “Meksika’daki tesisle birlikte BMW Group’un bilgi birikimi ve kapasitesini göstermiş olacağız. Bu tesis, yenilikçi teknolojilerimiz aracılığıyla üretim süreci ve devamlılığı konusunda en iyi noktada olacak.” şeklinde konuştu.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hadi buyur… Vw’nin jetta’sını görüyoruz işte işçiliğinin ne kadar düşük olduğunu. Basbas bağırıyor ben Meksika’da üretildim diye.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu